2 vrouwen met rekenmachine

Symposium ‘LVB en schuldenproblematiek’

14 maart 2017

Vooraankondiging

MEE NL organiseert op 20 juni een symposium over schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking en hoe we deze kunnen voorkomen en verminderen. 

Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld en duurt het vaak lang voordat problemen zichtbaar worden. En als deze mensen in een schuldhulptraject komen, leidt dit vaak niet tot duurzame oplossingen. Dat kan beter!

Symposium ‘LVB en schuldenproblematiek’

Tijdens deze bijeenkomst leggen we een verbinding tussen onderzoek naar de bovenbeschreven problematiek en bestaande goede praktijkvoorbeelden.

Onderzoekers presenteren resultaten van onderzoek naar schuldenproblemen bij LVB’ers. Initiatiefnemers van projecten nemen u mee met hun praktijkervaringen bij de aanpak van deze problematiek. Daar waar de effecten van projecten zijn gemeten worden onderzoek en praktijk met elkaar verbonden. Uiteraard is uw inbreng ook meer dan welkom. Wij hopen op een informatieve én inspirerende middag.

Voor wie?

Professionals en beleidsmakers in het sociale domein, die financiële problemen bij jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking willen voorkomen.

Wanneer?

Dinsdag 20 juni van 14 tot 17 uur.

Waar?

Bij The Colour Kitchen Zuilen: Prinses Christinalaan 1, 3554 JL te Utrecht

Heeft u interesse?

Ga hier naar het inschrijfformulier om u aan te melden, er zijn geen inschrijfkosten. 

Meer informatie

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u later op deze website. Met vragen kunt u terecht bij Auke Blom via a.blom@mee.nl / 06-83244048, of bij Nadja van Kessel via n.v.kessel@mee.nl / 06-12034089

Downloaden vooraankondiging.

Gerelateerd