Navigatie

MEE NL werkt samen met de regionale netwerken van de Moedige Dialoog. Voor financiële en sociale zelfredzaamheid.

Moedige Dialoog

Moedige Dialoog

MEE NL werkt samen met de regionale netwerken van de Moedige Dialoog om de successen, werkbare elementen en inzichten van het lesprogramma Smart met Geld (SmG) te borgen in regionale netwerken. Het doel: in samenwerking financiële fitheid en sociale redzaamheid van mensen in heel Nederland verbeteren en armoede, schulden en geldstress verminderen.

Project voor financiële en sociale zelfredzaamheid

Moedige Dialoog zet zich in voor de financiële en sociale redzaamheid van mensen in heel Nederland.Dit gebeurt in regionale netwerken waarin het bedrijfsleven, overheden, het onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken. De nadruk ligt op educatie, preventie en vroegsignalering. Moedige Dialoog stimuleert dat organisaties elkaar weten te vinden. Om zo, vanuit hun lokale betrokkenheid en motivatie, samen de eigen regio vitaal te maken.

Voortvloeiend uit Smart met Geld

De samenwerking van MEE NL en Moedige Dialoog vloeit voort uit het programma Smart met Geld. Dit is een project van MEE dat zich, met steun van met ministerie van SZW en Rabobank Foundation, richt op de financiële weerbaarheid van jongeren met een lichte verstandelijke beperking. De opbrengsten van dit project zijn gekoppeld aan de ambities van Stichting Moedige Dialoog.

MEE en schuldenproblematiek

MEE is nauw betrokken bij de aanpak van schuldenproblematiek voor mensen met niet-zichtbare beperkingen zoals een lichte verstandelijke beperking (LVB). Zo zijn we ook betrokken bij het ‘Actieplan LVB, schulden en werk’, voor de aanpak van schulden en het vinden en behoud van werk. Dit programma zet ook in op schuldpreventie, wat aansluit bij de ambities van Moedige Dialoog.

Ondersteuning met kennis, inzichten en expertise

MEE ondersteunt de regionale netwerken met kennis, ervaring en effectieve elementen uit Smart met Geld. Ook zorgt MEE voor deskundigheidsbevordering in de lokale netwerken op het gebied van niet-zichtbare beperkingen in relatie tot financiële redzaamheid, met workshops en trainingen. In speciale themabijeenkomsten, workshops en dialoogcafés brengen we specifieke ervaringsdeskundigheid in over ‘leven met een beperking’ in relatie tot schulden en armoede.

Dit landelijke project is eind 2021 afgerond.

De training Smart met Geld leert jongeren om verstandig en zelfstandig om te gaan met geld.
De training Smart met Geld leert jongeren om verstandig en zelfstandig om te gaan met geld.
Lees meer
Foto van een MEE ervaringscircuit LVB, begin 2020.
In het Moedige Dialoog-café inspireren we elkaar tot het vergroten van de financiële…
Lees meer