Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Online college Kwetsbare jongeren in coronatijd II

  Geplaatst op 30 november 2020 in Nieuws

  Op dinsdag 8 december van 15:00-16:30 uur organiseert MEE NL een nieuw online college over Kwetsbare jongeren in coronatijd. Reserveer deze datum in je agenda! Deelname is kosteloos.

  Meer informatie
 2. Met de Netwerkgids naar een volwaardig leven

  Geplaatst op 26 november 2020 in Nieuws

  Thea is één van de deelnemers aan het project Netwerkgids. Zij is de uitputting nabij, omdat ze voor haar zoon Jeroen geen passende woonplek kan vinden. Netwerkgids Jojanneke ondersteunt haar nu bij haar zoektocht. Maar wat en voor wie is deze gespecialiseerde vorm van cliëntondersteuning?

  Meer informatie
 3. Onderzoek impact Covid-19 op LVB-ers en laaggeletterden

  Geplaatst op 17 november 2020 in Nieuws

  MEE Gelderse Poort is gestart met een grootschalig onderzoek naar de impact van Covid-19 op laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

  Meer informatie
 4. Ondersteuning van kwetsbare burgers vijf jaar na decentralisatie nog niet op orde

  Geplaatst op 16 november 2020 in Nieuws

  Meer participatie in de samenleving voor mensen die dit niet (helemaal) op eigen kracht kunnen; dat was het streven toen vijf jaar geleden gestart werd met de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. De resultaten blijven in de praktijk achter bij de verwachtingen van deze decentralisatie.

  Meer informatie
 5. Zijn we in beeld?

  Geplaatst op 02 november 2020 in Nieuws

  Bij MEE willen we graag weten hoe het staat met onze bekendheid ‘in de markt’. Ook zijn we benieuwd hoe klanten en relaties onze dienstverlening ervaren: waar gaat het goed en waar kan het beter?

  Zijn we in beeld?
 6. Barometer Jeugd en Zorg

  Geplaatst op 27 oktober 2020 in Nieuws

  Hoe gaat het nu met de professionals in de jeugdzorg en en hun (kwetsbare) jongeren? Zes maanden na de eerste enquête, peilen we in hoeverre er een verandering is opgetreden.

  Meer informatie
 7. Publiekscampagne Hulpkaart gestart

  Geplaatst op 23 oktober 2020 in Nieuws

  Op de Dag van de Psychische Gezondheid, is er een publiekscampagne over de Hulpkaart gestart in het noorden van het land. Het grote publiek wordt geattendeerd op het bestaan van dit kleine kaartje dat een groot verschil kan maken voor mensen die onbegrepen gedrag vertonen.

  Meer informatie
 8. Eén toegang noodzaak voor kwetsbare mensen

  Geplaatst op 15 oktober 2020 in Blog

  De ChristenUnie pleit deze week voor één loket voor burgers die hulp nodig hebben. Wij vinden dat ook belangrijk. Maar om mensen écht te helpen is drempelloze toegang tot cliëntondersteuning nodig.

  Meer informatie
 9. Netwerkgids zorgt voor passende zorg én meer rust bij naasten

  Geplaatst op 13 oktober 2020 in Nieuws

  De zoektocht naar een passende (zorg)plek voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek duurt vaak meerdere jaren. Onderzoek toont aan dat voor hen een intensievere en langdurigere vorm van cliëntondersteuning noodzakelijk en effectief is.

  Meer informatie
 10. Teveel kinderen vallen met zwemles buiten de boot

  Geplaatst op 30 september 2020 in Blog

  Het kunnen volgen van zwemlessen zou voor ieder kind in Nederland mogelijk moeten zijn omdat we het hier hebben over veiligheid! Helaas blijkt dit in de praktijk niet voor ieder kind mogelijk te zijn. Er vallen namelijk teveel kinderen met gedragsproblemen en een (licht) verstandelijke beperking buiten de boot met betrekking tot zwemlessen.

  Meer informatie