Actueel

Overzicht van actuele items

 1. De cliëntondersteuner verdient een plek in de spotlights

  Geplaatst op 27 mei 2020 in Blog

  Voor kwetsbare mensen maakt de cliëntondersteuner het verschil tussen meedoen of aan de kant staan. Nu meer dan ooit. Ik ben zo trots op al onze cliëntondersteuners die in deze tijd, onzichtbaar voor het grote publiek, alles op alles zetten om kwetsbare mensen weer grip te geven op hun leven.

  Meer informatie
 2. Kwetsbare man

  Onderzoek brengt impact van social distancing op leven van kwetsbaren in kaart

  Geplaatst op 12 mei 2020 in Nieuws

  De Universiteit van Amsterdam (UvA) en ZonMw doen onderzoek naar de impact van sociale isolatie onder kwetsbare mensen. 15 cliëntondersteuners van MEE zijn hier actief bij betrokken.

  Meer informatie
 3. netwerkgids met een mevrouw in gesprek

  Naasten van mensen met beperking en gedragsproblemen voelen zich niet gehoord

  Geplaatst op 07 mei 2020 in Nieuws

  Een passende woonplek met de juiste begeleiding. Voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek is het vinden daarvan een enorme uitdaging. Dat heeft impact op hun leven én dat van hun naasten.

  Meer informatie
 4. Meiden

  1,5 meter-samenleving heeft ingrijpende gevolgen voor kwetsbare jongeren

  Geplaatst op 04 mei 2020 in Nieuws

  Professionals in de jeugdzorg maken zich in deze coronatijd grote zorgen over kwetsbare jongeren. Ze zijn niet zichtbaar, terwijl ze vaak wel grote problemen hebben, waarvan ze nog jarenlang de gevolgen kunnen ondervinden. Dit blijkt uit een onderzoek van MEE NL onder 1700 professionals.

  Meer informatie
 5. Anja met theeglas

  MEE heeft mijn oom in deze coronatijd enorm geholpen!

  Geplaatst op 30 april 2020 in Nieuws

  Omdat de dagbesteding was weggevallen, zat Peter van de één op de andere dag de hele dag thuis. De situatie werd onhoudbaar voor familie en nichtje Anja belde stad-en-land af voor hulp.

  Meer informatie
 6. Kwetsbare jongeren buiten beeld door corona

  Geplaatst op 22 april 2020 in Nieuws

  Hulpverleners in de jeugdzorg maken zich grote zorgen over kwetsbare jongeren. Door de coronamaatregelen kunnen zij deze jongeren moeilijker bereiken, terwijl ze merken dat ze in deze tijd juist extra ondersteuning nodig hebben.

  Meer informatie
 7. drie jongeren op een bankje

  Online congres 'Kwetsbare jongeren in coronatijd'

  Geplaatst op 15 april 2020 in Nieuws

  De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is nu een stuk moeilijker. Wat betekent dat voor het werk van jeugdzorgmedewerkers?

  Meer weten?
 8. Themapagina NJI over gevolgen coronacrisis

  Geplaatst op 14 april 2020 in Nieuws

  Ouders, kinderen, professionals en organisaties hebben veel vragen over de gevolgen van de coronacrisis voor hun dagelijks leven en hun werk. De NJI heeft hiervoor een themapagina ingericht.

  Meer informatie
 9. Ouders gehandicapte kinderen raken door coronacrisis overbelast

  Geplaatst op 09 april 2020 in Blog

  De coronaregels leiden ertoe dat zorgbehoevende gezinnen minder of zelfs helemaal geen ondersteuning meer krijgen van zorg- of hulpverleners. Cliëntondersteuners signaleren schrijnende situaties.

  Meer informatie
 10. Fonds helpt kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

  Geplaatst op 06 april 2020 in Nieuws

  Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, heeft al meer dan 10.000 kwetsbare kinderen geholpen met spullen waardoor ze tijdens de coronacrisis minder stress hebben.

  Meer informatie