een lachende clientondersteuner in gesprek met client

Aanbod cliëntondersteuning

Mensen met een beperking en/of chronisch zieken willen net als ieder ander meedoen in de samenleving en hun leven zelf vormgeven. De ondersteuning en zorg voor mensen met een beperking is opgenomen in verschillende wetten zoals de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Participatiewet. MEE biedt cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en signaleert daarbij knelpunten, die de participatie van deze mensen belemmeren. 

Onafhankelijk, kosteloos en laagdrempelig

De cliëntondersteuning bestaat uit informatie, advies en kortdurende ondersteuning op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. In de Wmo en in de Wlz staat dat deze ondersteuning onafhankelijk, kosteloos en laagdrempelig moet zijn. Het belang van de cliënt is altijd het uitgangspunt en er moet altijd een beroep gedaan kunnen worden op een onafhankelijke cliëntondersteuner. Bijvoorbeeld bij het keukentafelgesprek of bij de aanvraag van een voorziening. Gemeenten moeten hier actief op wijzen.

  1. Netwerken

    MEE NL is actief in veel netwerken waar we onze kennis van en expertise over de inclusieve samenleving delen.

    Ontdek meer over onze netwerken
  2. Signalering

    MEE ondersteunt mensen met een beperking. Daarbij signaleert MEE knelpunten die de participatie van deze mensen belemmeren.

    Lees meer over signalering

Deel deze pagina

Contact

MEE in uw buurt

Neem contact op met MEE in uw buurt

0900 - 999 88 88

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt