illustratie van man van mee die lesgeeft aan verschillende zorgprofessionals

Academie

MEE wil meedoen mogelijk maken. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet binnen zijn of haar mogelijkheden.

De MEE Academie richt zich op het versterken van organisaties en professionals die in hun werk te maken krijgen met mensen met een beperking. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden.

Het aanbod van de MEE Academie is gericht op de praktijk en daarmee direct toe te passen op uw situatie.

 1. Trainingen

  MEE verzorgt trainingen aan professionals die in het werk te maken kunnen krijgen met mensen met een (niet direct zichtbare) beperking. De trainingen zijn gericht op het leren herkennen van beperkingen en het aanleren van vaardigheden voor succesvolle communicatie. Dat vergroot het succes van uw werk.

  Naar ons trainingsaanbod
 2. Kennisbank verward gedrag

  Steeds duidelijker wordt dat het bij personen met verward gedrag niet alleen om mensen met een psychiatrische problematiek gaat. Bij de aanpak van personen met verward gedrag is het daarom belangrijk om deze beperkingen te herkennen en weten hoe er mee om te gaan.

  Kennisbank verward gedrag
 3. Werken met een beperking

  Inclusie zit in ons hart. MEE ondersteunt daarom mensen met een beperking die willen werken én organisaties die mensen met een beperking in dienst nemen. Met de Integrale Arbeidscoach en Toekomstcoach ondersteunen we werkzoekenden/werknemers en werkgevers met als doel een duurzaam resultaat voor beide partijen.

  Werken met een beperking

Deel deze pagina

Contact

Dominique van Toorn-Gierlings

Programmamanager MEE Academie

Neem contact op met Dominique van Toorn-Gierlings

06 304 245 12 d.v.toorn@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt