illustratie van man van mee die lesgeeft aan verschillende zorgprofessionals

Academie

MEE wil meedoen mogelijk maken. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet binnen zijn of haar mogelijkheden. Het aanbod van de MEE Academie richt zich op het versterken van organisaties en professionals die in hun werk te maken krijgen met mensen met een beperking. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden. Onze werkwijze zorgt dat ons aanbod is gericht op de praktijk en daarmee direct toe te passen op uw situatie.

MEE is landelijk verenigd en lokaal verankerd

MEE ondersteunt al decennia lang mensen met een beperking. MEE is landelijk verenigd en lokaal verankerd, dat maakt dat wij zowel landelijk als regionaal een sterke partner zijn. De MEE Academie geeft u toegang tot de expertise van het landelijke dekkende netwerk van de regionale MEE organisaties. Doordat we de lokale MEE organisaties midden in de praktijk staan en uw regio kennen, zijn wij een betrouwbare partner.

 1. Trainingen MEE Academie

  MEE verzorgt in company trainingen aan professionals die in het werk te maken krijgen met mensen met een beperking. De trainingen zijn gericht op het leren herkennen van beperkingen en het aanleren van vaardigheden voor succesvolle communicatie. Dat vergroot het succes van uw werk.

  Trainingen MEE Academie
 2. E-learnings MEE Academie

  MEE heeft een aantal e-learnings ontwikkeld voor professionals die in het werk te maken krijgen met mensen met een beperking. Een e-learning combineert kennis over een beperking met adviezen voor communicatie en omgang. De e-learnings zijn individueel te volgen.

  E-learnings MEE Academie
 3. Werken met een beperking

  MEE coacht mensen met een beperking die willen werken én organisaties die mensen met een beperking in dienst nemen. Onze jarenlange ervaring met mensen met een beperking hebben wij gekoppeld aan onze kennis van de arbeidsmarkt met als doel een duurzaam resultaat voor beide partijen.

  Werken met een beperking
 4. Kennisbank verward gedrag

  Steeds meer wordt onderkend dat wat als ‘verward gedrag’ wordt aangemerkt ook onbegrepen gedrag kan zijn wat voortkomt uit een niet zichtbare beperking. MEE Nl en de regionale MEE – organisaties ontwikkelen hierom samen met regionale samenwerkingspartners activiteiten die voorzien in noodzakelijke kennis en vaardigheden als het gaat om mensen een niet zichtbare beperking en (vermeend) verward gedrag.

  Kennisbank verward gedrag

Deel deze pagina

Contact

Dominique van Toorn-Gierlings

Programmamanager MEE Academie

Neem contact op met Dominique van Toorn-Gierlings

06 304 245 12 d.v.toorn@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt