Voorbeeldcasussen

Het project Netwerkgids van 's Heeren Loo en MEE is er voor (de familie van) mensen met een verstandelijke beperking met gedragsproblematiek, waarvoor geen passende zorg voorhanden is. Hieronder staan een paar voorbeelden van om welke mensen dat gaat.

Marieke

Het gaat onder andere om Marieke, een jonge vrouw van 29. Ze heeft een verstandelijke beperking en gedragsproblemen (VG7). Ze heeft een prikkelarme omgeving nodig met begeleiders die met haar mee kunnen bewegen. In een groep raakt Marieke snel van slag en wordt ze kwaad. Dan vormt ze een gevaar voor anderen. Daarom is ze al twee keer weggestuurd bij haar dagbesteding. Ze heeft nu een logeerplek, waar ze niet kan blijven omdat ze haar de benodigde ondersteuning niet kunnen bieden. Maar een andere plek is vooralsnog niet gevonden.

Leanne

Ook Leanne valt hieronder, een jonge vrouw van 29 met een lichte verstandelijke beperking en borderline (VG6). Ze heeft 24-uurs nabijheid nodig. De groepen waar dit geboden wordt, zijn qua deskundigheid vaak niet toegerust op de GGZ problematiek van Leanne. Hier vindt Leanne geen enkele aansluiting en verergert haar gedragsproblematiek. Alternatieven zijn vooralsnog niet beschikbaar.

Michel

Michel (23 jaar) heeft een matige verstandelijke beperking, maar praat als een normale jongere, waardoor hij snel wordt overvraagd. Hij heeft veel mee gemaakt in zijn jonge leven en daarbij hechtingsproblematiek opgelopen. Michel is erg bang voor afwijzing en zet vanuit die angst de aanval in richting begeleiders. Hij heeft in diverse instellingen gewoond en de afgelopen jaren geen stabiele woonplek meer gehad. 

Deel deze pagina

Contact

MEE in uw buurt

Neem contact op met MEE in uw buurt

0900 - 999 88 88

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt