Jongetje speelt met bal

Participatieprojecten

Een duurzame basis voor participatie

MEE bouwt samen met partners op volle kracht aan een participatiemaatschappij. Dat is niet moeilijk, maar kost wel moeite. In onze samenleving hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt extra ondersteuning nodig. Daarom zet MEE participatieprojecten op.

Kijk naar de animatievideo hieronder om te leren hoe participatieprojecten u kunnen helpen:

Wat zijn participatieprojecten?

Participatieprojecten zijn projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Deze projecten realiseert MEE in samenwerking met partners uit zowel het private als publieke domein en zetten we op landelijk, regionaal of lokaal niveau in. Deze participatieprojecten zijn er ter preventie van hulpvragen - en daarmee gepaard gaande kosten - op allerlei leefgebieden, zoals werk, wonen, geld en wet- en regelgeving. Dit kan bijvoorbeeld problemen op de werkvloer voorkomen, financiële bewustwording bevorderen, zelfstandigheid in het vervoer realiseren, leren omgaan met anderen, anderen leren omgaan met de beperking, en nog veel meer.

Ontdek via de onderstaande pagina’s hoe we te werk gaan, welke diensten we aanbieden, en wat u met ons zou kunnen bereiken.

 1. Werkwijze

  MEE heeft effectieve methodieken ontwikkeld om belemmeringen op verschillende levensgebieden op te lossen.

  Ontdek de werkwijze
 2. Aanbod

  Ontdek onze dienstverlening binnen het publieke en private domein

  Ontdek ons aanbod
 3. Uitgelichte participatieprojecten

  We zijn trots op wat we doen. Ontdek via onze uitgelichte projecten de resultaten van deze dienstverlening.

  Uitgelichte participatieprojecten