Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Handreiking helpt deurwaarders om te gaan met debiteuren met een lvb

  Geplaatst op 20 maart 2019 in Nieuws

  De Hogeschool Amsterdam heeft een handreiking opgesteld voor het beter kunnen herkennen en omgaan met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Maar wat is de specifieke problematiek van deze mensen?

  Meer informatie
 2. man met beperking met moeder en clientondersteuner in gesprek

  Praktijk cliëntondersteuning kan nog wel een implus gebruiken

  Geplaatst op 16 maart 2019 in Nieuws

  Bijna vier jaar na de decentralisaties in de zorg is de onafhankelijke clie╠łntondersteuning op papier is geregeld, maar is er in de praktijk nog een wereld te winnen. In een interview geeft MEE NL-directeur Yvon van Houdt haar visie op het effectiever inzetten van cliëntondersteuners.

  Meer informatie
 3. Meldpunt voor toegankelijke verkiezingen geopend

  Geplaatst op 13 maart 2019 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens opent vanaf 12 maart het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Mensen met een beperking kunnen via mensenrechten.nl/stemmen zowel hun negatieve als positieve ervaringen delen met de toegankelijkheid van de komende verkiezingen.

  Meer informatie
 4. Prinses Margriet bij Grenzeloos actief en finales WK Para-cycling

  Geplaatst op 13 maart 2019 in Nieuws

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is op donderdag  14 maart aanwezig bij de finales van de wereldkampioenschappen Para-cycling in Omnisportcentrum te Apeldoorn. Voorafgaand aan de finales woont Prinses Margriet een bijeenkomst bij van Grenzeloos actief.

  Meer informatie
 5. Clientondersteuner aan keukentafel met moeder en kind met Down

  Eerste ervaringen koplopersgemeente cliëntondersteuning

  Geplaatst op 12 maart 2019 in Nieuws

  Een jaar geleden zijn 14 gemeenten aan de slag gegaan met het verbeteren van het aanbod, de vindbaarheid en de kwaliteit van cliëntondersteuning. Movisie heeft de eerste resultaten met aanbevelingen verzameld in een rapport.

  Meer informatie
 6. Special Olympics Team NL op weg naar World Games Abu Dhabi

  Geplaatst op 11 maart 2019 in Nieuws

  64 Nederlandse bijzondere sporters met een verstandelijke beperking zijn op weg naar het grootste internationale sportevenement van 2019: de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

  Meer informatie
 7. Gezamenlijk plan zorgkantoren, MEE en Zorgbelang voor verbetering cliëntondersteuning Wlz

  Geplaatst op 25 februari 2019 in Nieuws

  Na inventarisering van knelpunten in de cliëntondersteuning hebben de twee landelijke aanbieders - MEE en Zorgbelang - samen met de zorgkantoren een gezamenlijk verbeterplan opgesteld voor de komende twee jaar.

  Meer informatie
 8. No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische aandoening

  Geplaatst op 22 januari 2019 in Nieuws

  Geef alle jongeren met een chronische aandoening een kans op de arbeidsmarkt met de no-riskpolis! Met die boodschap overhandigden het Jongerenpanel Zorg én Perspectief en Emma at Work op 22 januari onder grote belangstelling een petitie aan de Kamerleden van de Tweede Kamercommissie SZW.

  Meer informatie
 9. Quickscan geeft inzicht toegang tot Vroeghulp bij gemeente

  Geplaatst op 28 november 2018 in Nieuws

  Om organisaties en gemeenten inzicht te geven in hoe vindbaar en toegankelijk Vroeghulp voor ouders is, werd dit jaar een quickscan uitgezet. De quickscan werd via een digitale vragenlijst onder alle 380 gemeenten in Nederland uitgezet. De quickscan werd door 74% van alle gemeenten ingevuld.

  Meer informatie
 10. 2 jongens en 2 meiden

  Jongeren met lichte verstandelijke beperking online extra kwetsbaar door gebrek aan begeleiding in mediawijsheid

  Geplaatst op 23 november 2018 in Nieuws

  Zorgprofessionals die jongeren met een lichte verstandelijke beperking begeleiden, merken dat deze jongeren door hun online mediagebruik vaak tegen problemen aanlopen. Ze zijn bijvoorbeeld oververtegenwoordigd als slachtoffer en als dader bij online misstanden.

  Meer informatie