Actueel

Overzicht van actuele items

 1. “Stress houdt vicieuze cirkel van armoede in stand”

  Geplaatst op 05 juli 2019 in Nieuws

  Hoe kun de financiële weerbaarheid bij kwetsbare jongeren bevorderen? Op het laatste Smart met Geld symposium gaven toonaangevende sprekers hierop antwoord.

  Meer informatie
 2. Hogeschool Utrecht ontvangt ‘Gouden Prokkel’

  Geplaatst op 01 juli 2019 in Nieuws

  Hogeschool Utrecht heeft vrijdag in Utrecht de Gouden Prokkel ontvangen uit handen van juryvoorzitter Theo van Loon. De Gouden en Zilveren Prokkels zijn bedoeld om te laten zien hoe een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

  Meer informatie
 3. Mensen met beperking lopen vast in regels en systemen

  Geplaatst op 21 juni 2019 in Nieuws

  Op 19 juni 2019 heeft MEE het Trend- en signaleringsrapport 2019 uitgebracht. Hierin is te lezen hoe mensen met een beperking nog steeds vastlopen in wet- en regelgeving, die juist bedoeld zijn om hen te helpen. Vaak leidt dit tot schrijnende situaties.

  Meer informatie
 4. Philadelphia, Amerpoort en Hogeschool Utrecht maken kans op ‘Gouden Prokkel’

  Geplaatst op 17 juni 2019 in Nieuws

  Op vrijdag 28 juni wordt de Gouden Prokkel uitgereikt. Uit al die honderden activiteiten zijn er vijftien genomineerd, in drie verschillende categorieën.

  Meer informatie
 5. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders hebben een niet-zichtbare beperking en hoe ga je daarmee om?

  Geplaatst op 13 juni 2019 in Nieuws

  Iedere professional, die met cliënten, klanten, patiënten, huurders of burgers te maken heeft, kent ze wel: mensen die anders reageren dan anderen. Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand met een beperking, die niet direct zichtbaar is.

  Meer informatie
 6. Zoeken naar passende zorg voor mensen met verstandelijke beperking en gedragsproblematiek

  Geplaatst op 05 juni 2019 in Nieuws

  Voor mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag is onvoldoende passende zorg voorhanden. Om dat probleem aan te pakken zijn ’s Heeren Loo en MEE in mei 2019 van gestart gegaan met het project Netwerkgids.

  Meer informatie
 7. Het volgende Nederlandse bedrijf dat mensen aanneemt zonder solliciteren

  Geplaatst op 21 mei 2019 in Nieuws

  Chain Logistics uit Uden is het tweede bedrijf in Nederland dat via de grensverleggende aanpak van Open Hiring nieuwe medewerkers gaat aannemen.

  Meer informatie
 8. Training bewindvoerders verkleint risico op recidive

  Geplaatst op 13 mei 2019 in Nieuws

  Zowel het hebben van een lichte verstandelijke beperking als het hebben van schulden vergroot het risico op criminaliteit en recidive. Bewindvoerders kunnen helpen om dat risico te verkleinen.

  Meer informatie
 9. Iedereen die wil werken, kan gewoon aan de slag 

  Geplaatst op 17 april 2019 in Nieuws

  Een baan zonder sollicitatiegesprek? Dat kan sinds 25 maart bij MamaLoes, een babywinkel in Goirle. Dit bedrijf is de allereerste in Europa, die nieuwe medewerkers werft via Open Hiring. Dat betekent dat een kandidaat zelf bepaalt of hij geschikt is voor de functie. 

  Meer informatie
 10. Goede begeleiding maakt onbeperkt sporten mogelijk 

  Geplaatst op 29 maart 2019 in Nieuws

  Samenwerkende organisaties hebben binnen het programma 'Grenzeloos Actief' een e-learning ontwikkeld, die professionals traint om mensen met een beperking te begeleiden naar sport en beweging.  

  Meer informatie