Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Kwetsbare jongeren buiten beeld door corona

  Geplaatst op 22 april 2020 in Nieuws

  Hulpverleners in de jeugdzorg maken zich grote zorgen over kwetsbare jongeren. Door de coronamaatregelen kunnen zij deze jongeren moeilijker bereiken, terwijl ze merken dat ze in deze tijd juist extra ondersteuning nodig hebben.

  Meer informatie
 2. drie jongeren op een bankje

  Online congres 'Kwetsbare jongeren in coronatijd'

  Geplaatst op 15 april 2020 in Nieuws

  De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is nu een stuk moeilijker. Wat betekent dat voor het werk van jeugdzorgmedewerkers?

  Meer weten?
 3. Themapagina NJI over gevolgen coronacrisis

  Geplaatst op 14 april 2020 in Nieuws

  Ouders, kinderen, professionals en organisaties hebben veel vragen over de gevolgen van de coronacrisis voor hun dagelijks leven en hun werk. De NJI heeft hiervoor een themapagina ingericht.

  Meer informatie
 4. Ouders gehandicapte kinderen raken door coronacrisis overbelast

  Geplaatst op 09 april 2020 in Blog

  De coronaregels leiden ertoe dat zorgbehoevende gezinnen minder of zelfs helemaal geen ondersteuning meer krijgen van zorg- of hulpverleners. Cliëntondersteuners signaleren schrijnende situaties.

  Meer informatie
 5. Fonds helpt kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

  Geplaatst op 06 april 2020 in Nieuws

  Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, heeft al meer dan 10.000 kwetsbare kinderen geholpen met spullen waardoor ze tijdens de coronacrisis minder stress hebben.

  Meer informatie
 6. Belangrijk bericht voor mensen met schuldproblemen

  Geplaatst op 30 maart 2020 in Nieuws

  Vanwege de coronacrisis heeft de regering besloten om mensen met betalingsachterstanden te helpen met een aantal tijdelijke maatregelen.

  Meer informatie
 7. Voorkom dat kwetsbare mensen door Corona-maatregelen zonder zorg komen te zitten

  Geplaatst op 19 maart 2020 in Blog

  De maatregel om elkaar niet op te zoeken, kan grote gevolgen hebben voor mensen met een beperking. Veel instanties sluiten hun deuren waardoor er minder hulp en ondersteuning mogelijk is. Terwijl deze mensen in deze onzekere tijd juist extra aandacht nodig hebben. MEE wil samen met gemeenten zorgen voor meer aandacht voor deze mensen.

  Meer informatie
 8. Maatregelen MEE vanwege Corona

  Geplaatst op 16 maart 2020 in Nieuws

  Bij MEE vinden wij persoonlijk contact heel belangrijk, maar vanwege het Corona-virus doen we onze afspraken op dit moment zoveel mogelijk per telefoon of internet. Dit betekent dat de kantoren van MEE niet open zijn voor bezoek. U kunt ons wel bellen en mailen.

  Heeft u een vraag over uw afspraak met MEE? Of heeft u een hulpvraag? Informeer dan bij de MEE in uw regio. Klik hier voor de contactgegevens of bel 0900-999 88 88.

  Ook het kantoor van MEE NL is gesloten, u kunt de medewerkers van team MEE NL bereiken via de gebruikelijke telefoonnummers en e-mailadressen en via ons secretariaat 030-23623704.

  Meer informatie
 9. Beroepsvereniging formuleert visie op cliëntondersteuning

  Geplaatst op 06 februari 2020 in Nieuws

  BCMB heeft in een persbericht haar visie op het vak van cliëntondersteuning naar buiten gebracht. De beroepsvereniging duidt hierbij ook begrippen onafhankelijkheid en levensbreedheid.

  Meer informatie
 10. Maak haast met breed toegankelijke cliëntondersteuning!

  Geplaatst op 27 januari 2020 in Blog

  MEE roept minister De Jonge op om makkelijk vindbare en gelijkwaardige toegang tot cliëntondersteuning met hoge urgentie op te pakken.

  Meer informatie