Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Meldpunt voor toegankelijke verkiezingen geopend

  Geplaatst op 13 maart 2019 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens opent vanaf 12 maart het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Mensen met een beperking kunnen via mensenrechten.nl/stemmen zowel hun negatieve als positieve ervaringen delen met de toegankelijkheid van de komende verkiezingen.

  Meer informatie
 2. Prinses Margriet bij Grenzeloos actief en finales WK Para-cycling

  Geplaatst op 13 maart 2019 in Nieuws

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is op donderdag  14 maart aanwezig bij de finales van de wereldkampioenschappen Para-cycling in Omnisportcentrum te Apeldoorn. Voorafgaand aan de finales woont Prinses Margriet een bijeenkomst bij van Grenzeloos actief.

  Meer informatie
 3. Clientondersteuner aan keukentafel met moeder en kind met Down

  Eerste ervaringen koplopersgemeente cliëntondersteuning

  Geplaatst op 12 maart 2019 in Nieuws

  Een jaar geleden zijn 14 gemeenten aan de slag gegaan met het verbeteren van het aanbod, de vindbaarheid en de kwaliteit van cliëntondersteuning. Movisie heeft de eerste resultaten met aanbevelingen verzameld in een rapport.

  Meer informatie
 4. Special Olympics Team NL op weg naar World Games Abu Dhabi

  Geplaatst op 11 maart 2019 in Nieuws

  64 Nederlandse bijzondere sporters met een verstandelijke beperking zijn op weg naar het grootste internationale sportevenement van 2019: de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

  Meer informatie
 5. Gezamenlijk plan zorgkantoren, MEE en Zorgbelang voor verbetering cliëntondersteuning Wlz

  Geplaatst op 25 februari 2019 in Nieuws

  Na inventarisering van knelpunten in de cliëntondersteuning hebben de twee landelijke aanbieders - MEE en Zorgbelang - samen met de zorgkantoren een gezamenlijk verbeterplan opgesteld voor de komende twee jaar.

  Meer informatie
 6. No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische aandoening

  Geplaatst op 22 januari 2019 in Nieuws

  Geef alle jongeren met een chronische aandoening een kans op de arbeidsmarkt met de no-riskpolis! Met die boodschap overhandigden het Jongerenpanel Zorg én Perspectief en Emma at Work op 22 januari onder grote belangstelling een petitie aan de Kamerleden van de Tweede Kamercommissie SZW.

  Meer informatie
 7. Quickscan geeft inzicht toegang tot Vroeghulp bij gemeente

  Geplaatst op 28 november 2018 in Nieuws

  Om organisaties en gemeenten inzicht te geven in hoe vindbaar en toegankelijk Vroeghulp voor ouders is, werd dit jaar een quickscan uitgezet. De quickscan werd via een digitale vragenlijst onder alle 380 gemeenten in Nederland uitgezet. De quickscan werd door 74% van alle gemeenten ingevuld.

  Meer informatie
 8. 2 jongens en 2 meiden

  Jongeren met lichte verstandelijke beperking online extra kwetsbaar door gebrek aan begeleiding in mediawijsheid

  Geplaatst op 23 november 2018 in Nieuws

  Zorgprofessionals die jongeren met een lichte verstandelijke beperking begeleiden, merken dat deze jongeren door hun online mediagebruik vaak tegen problemen aanlopen. Ze zijn bijvoorbeeld oververtegenwoordigd als slachtoffer en als dader bij online misstanden.

  Meer informatie
 9. Website helpt gemeente toegankelijker te worden voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 18 oktober 2018 in Blog

  Toezicht Sociaal Domein heeft een website opgezet die gemeente helpt om de toegang tot het sociale domein voor mensen met een lichte verstandelijke beperking zo eenvoudig mogelijk te maken.

  Meer informatie
 10. Om escalatie bij verward gedrag te voorkomen is meer inzicht in beperkingen nodig 

  Geplaatst op 27 september 2018 in Nieuws

  Verward gedrag heeft niet altijd te maken met psychiatrische problematiek; er kan ook sprake zijn van een niet-zichtbare beperking als een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), autisme (ASS) of een lichte verstandelijke beperking (LVB).

  Meer informatie