Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Gemeente Apeldoorn schakelt cliëntondersteuners in voor advies overgang GGZ naar Wlz

  Geplaatst op 13 juli 2020 in Nieuws

  Om ggz-cliënten, die nu nog onder Wmo vallen, onafhankelijk advies te kunnen geven over een eventuele overgang naar de Wlz per 1 januari 2021, zet de gemeente Apeldoorn cliëntondersteuners met kennis van de Wlz in. Daarmee loopt de gemeente voor op andere gemeenten.

  Meer informatie
 2. Gemeenten en zorgkantoren zetten Co in

  Geplaatst op 23 juni 2020 in Nieuws

  De VNG en Zorgverzekeraars Nederland starten met een landelijke publiekscampagne om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten.

  Meer informatie
 3. Online werkconferentie Hulpkaart

  Geplaatst op 16 juni 2020 in Nieuws

  Op 23 juni vindt online de eerste werkconferentie over de Hulpkaart plaats. Iedereen met interesse in de Hulpkaart is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Deelname is gratis.

  Meer informatie
 4. Stop de tweedeling in cliëntondersteuning

  Geplaatst op 15 juni 2020 in Nieuws

  MEE NL roept de Tweede Kamer op werk te maken van domeinoverstijgende cliëntondersteuning. Drempelloze toegang tot cliëntondersteuning kan dure zorg voorkomen en draagt bij aan onderling begrip tussen cliënten en zorgaanbieders.

  Meer informatie
 5. Onderzoek toont risico coronamaatregelen voor kwetsbare mensen

  Geplaatst op 29 mei 2020 in Persberichten

  Het ontbreken van sociaal verkeer leidt bij kwetsbare groepen tot een verminderde kwaliteit van leven en tot gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Zo toont onderzoek van Nederlandse kennisinstellingen en maatschappelijke partners, gecoördineerd door de Universiteit van Amsterdam. Ruimere beleidsdoelen en een lokale aanpak bieden oplossingen.

  Meer informatie
 6. De cliëntondersteuner verdient een plek in de spotlights

  Geplaatst op 27 mei 2020 in Blog

  Voor kwetsbare mensen maakt de cliëntondersteuner het verschil tussen meedoen of aan de kant staan. Nu meer dan ooit. Ik ben zo trots op al onze cliëntondersteuners die in deze tijd, onzichtbaar voor het grote publiek, alles op alles zetten om kwetsbare mensen weer grip te geven op hun leven.

  Meer informatie
 7. Kwetsbare man

  Onderzoek brengt impact van social distancing op leven van kwetsbaren in kaart

  Geplaatst op 12 mei 2020 in Nieuws

  De Universiteit van Amsterdam (UvA) en ZonMw doen onderzoek naar de impact van sociale isolatie onder kwetsbare mensen. 15 cliëntondersteuners van MEE zijn hier actief bij betrokken.

  Meer informatie
 8. netwerkgids met een mevrouw in gesprek

  Naasten van mensen met beperking en gedragsproblemen voelen zich niet gehoord

  Geplaatst op 07 mei 2020 in Nieuws

  Een passende woonplek met de juiste begeleiding. Voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek is het vinden daarvan een enorme uitdaging. Dat heeft impact op hun leven én dat van hun naasten.

  Meer informatie
 9. Meiden

  1,5 meter-samenleving heeft ingrijpende gevolgen voor kwetsbare jongeren

  Geplaatst op 04 mei 2020 in Nieuws

  Professionals in de jeugdzorg maken zich in deze coronatijd grote zorgen over kwetsbare jongeren. Ze zijn niet zichtbaar, terwijl ze vaak wel grote problemen hebben, waarvan ze nog jarenlang de gevolgen kunnen ondervinden. Dit blijkt uit een onderzoek van MEE NL onder 1700 professionals.

  Meer informatie
 10. Anja met theeglas

  MEE heeft mijn oom in deze coronatijd enorm geholpen!

  Geplaatst op 30 april 2020 in Nieuws

  Omdat de dagbesteding was weggevallen, zat Peter van de één op de andere dag de hele dag thuis. De situatie werd onhoudbaar voor familie en nichtje Anja belde stad-en-land af voor hulp.

  Meer informatie