Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 02 januari 2017 in Nieuws

  Op 11 februari 2017 wordt de tweede Landelijke Kiezersdag in Den Haag georganiseerd voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Tijdens deze dag worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen.

  Meer informatie
 2. Hoezo ‘moeilijk plaatsbaar’?

  Geplaatst op 03 december 2016 in Blog

  De zoektocht naar de juiste instantie en passende zorg kan in een welvarend land als Nederland tot zeer schrijnende situaties leiden. Zelfs cliëntondersteuners, die worden geacht mensen hierbij te kunnen helpen, zijn soms het spoor bijster. Ze moeten eindeloos trekken en duwen om hun cliënten naar passende zorg te begeleiden.

  Meer over problemen bij vinden passende zorg
 3. Voorstel Kabinet gemiste kans voor toegankelijkheid

  Geplaatst op 17 november 2016 in Nieuws

  De regering wil een besluit nemen waarin staat wanneer bedrijven en instellingen precies toegankelijker moeten worden. MEE NL vindt dat plan een gemiste kans.

  Meer over de reactie van MEE NL op voorstel Kabinet
 4. Geboden jeugdhulp vaak niet passend

  Geplaatst op 13 oktober 2016 in Nieuws

  Uit De Monitor Transitie Jeugd blijkt dat het merendeel van de mensen die een beroep doet op jeugdhulp vindt dat er (nog steeds) slecht naar hen geluisterd wordt en dat de geboden hulp niet passend is.

  Meer informatie
 5. Subsidie voor de aanpak van schulden bij mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 13 oktober 2016 in Nieuws

  Met subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkelen Stimulansz en MEE NL trainingen voor professionals gericht op het tegengaan van armoede- en schuldenproblematiek – van mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) én schulden.

  Meer informatie
 6. Jonge mensen met een beperking zetten alles op alles voor hun droombaan

  Geplaatst op 12 oktober 2016 in Nieuws

  Vanaf woensdag 30 november brengt Net5 het nieuwe programma Kitchen Impossible, gepresenteerd door Arie Boomsma. Hierin krijgt topkok Robert Kranenborg de ogenschijnlijk onhaalbare opdracht om mensen met een beperking klaar te stomen voor een baan in de horeca.

  Meer informatie
 7. Nieuwe website MEE NL toegankelijk voor mensen met beperking

  Geplaatst op 11 oktober 2016 in Nieuws

  De nieuwe website van MEE NL heeft het waarmerk Drempelvrij heeft gekregen. Dat betekent dat deze toegankelijk is voor mensen met een visuele, auditieve en motorische beperking.

  Meer informatie
 8. MEE NL verhuisd naar 'Huis sociaal domein'

  Geplaatst op 23 september 2016 in Nieuws

  Het landelijke bureau van MEE NL is op 23 september verhuisd naar een nieuwe locatie. Op het nieuwe adres worden nog zeven andere landelijke organisaties, die in het sociale domein werken, gehuisvest.

  Meer informatie
 9. MEE doet mee aan Kitchen Impossible

  Geplaatst op 12 september 2016 in Nieuws

  MEE NL werkt samen met zorgorganisatie Philadelphia en televisieproducent Vincent TV Producties aan een televisieserie waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca.

  Nieuwsbericht Kitchen Impossible
 10. chronisch zieke met mantelzorger

  Signalen over knelpunten in de Wet langdurige zorg

  Geplaatst op 26 augustus 2016 in Nieuws

  MEE-consulenten komen bij de ondersteuning van mensen met een Wlz-indicatie complexe en schrijnende situaties tegen. MEE NL heeft deze signalen verzameld in een rapport.

  Nieuwsbericht over knelpunten in wlz