Actueel

Overzicht van actuele items

 1. 2 vrouwen met rekenmachine

  Symposium ‘LVB en schuldenproblematiek’

  Geplaatst op 14 maart 2017 in Nieuws

  Hoe kunnen we schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking voorkomen en verminderen? Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld.

  Meer informatie
 2. Meldpunt Onbeperkt Stemmen

  College opent meldpunt voor toegankelijke verkiezingen

  Geplaatst op 14 maart 2017 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens wil de obstakels in kaart brengen, waar mensen met een beperking bij het stemmen tegenaan lopen. Het heeft hiertoe het Meldpunt Onbeperkt Stemmen geopend.

  Meer informatie
 3. Vertegenwoordiger Stimulansz overhandigd staatssecretaris Jetta Klijnsma publicatie

  Knelpunten in toepassen wetgeving sociaal domein opgelost

  Geplaatst op 13 maart 2017 in Nieuws

  Stimulansz heeft een publicatie uitgebracht waarin een geheel nieuwe kijk op wet- en regelgeving in het sociaal domein wordt geïntroduceerd.

  Meer informatie
 4. Renske Leijten (SP) gekozen tot duidelijkst sprekende politicus

  Geplaatst op 16 februari 2017 in Nieuws

  Op zaterdag 11 februari is op de Landelijke Kiezersdag Renske Leijten (SP) gekozen tot politicus die het meest begrijpelijk formuleert. Het SP-kamerlid voor ontving daarvoor de Klip en Klaarprijs.

  Meer informatie
 5. Politieke partijen unaniem voor hulp in stemhokje voor verstandelijk beperkten

  Geplaatst op 16 februari 2017 in Nieuws

  Op zaterdag 11 februari gaven tien politieke partijen op de Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking aan dat zij voor hulp in het stemhokje voor deze doelgroep zijn.

  Meer informatie
 6. Man met LVB bekijkt stembiljet

  Hulp in stemhokje moet mogelijk zijn

  Geplaatst op 08 februari 2017 in Nieuws

  De organisaties MEE NL, VGN en Ieder(in) vinden dat het voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking mogelijk moet zijn dat ze iemand meenemen in het stemhokje om hen te helpen bij het stemmen. Op dit moment is dat alleen toegestaan voor mensen met een lichamelijke beperking, die door die beperking niet in staat zijn om stemmen.

  Meer informatie
 7. Kitchen Impossible kandidaat Wim steekt zijn hand uit

  Werkgevers staan er niet alleen voor

  Geplaatst op 31 januari 2017 in Blog

  In Kitchen Impossible hebben we zes afleveringen lang kunnen zien dat mensen met een beperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben. We zagen acht jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alles op alles zetten om van gelegenheidskokers te veranderen in volwaardig meewerkend keukenpersoneel.

  Meer informatie
 8. Stem jij ook?

  Geplaatst op 16 januari 2017 in Nieuws

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren MEE NL en ProDemos voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafden het project ‘Stem jij ook?’. Om hen goed te informeren over hun stemrecht en de verkiezingen, organiseren we workshops door het hele land en een Landelijke Kiezersdag op zaterdag 11 februari in de Tweede Kamer. Ook is er een verkiezingskrant en een website met filmpjes en achtergrondinformatie over de verkiezingen: www.stemjijook.nu

  Meer informatie over 'Stem jij ook?'
 9. Oproep politieke partijen toegankelijk verkiezingsprogramma

  Geplaatst op 13 januari 2017 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens roept politieke partijen op hun belangrijkste verkiezingsstandpunten in simpele taal te verwoorden.

  Meer over de brief van het College voor de Rechten van de Mens
 10. Vrouw en man aan keukentafel met MEE-consulent

  Miscommunicatie tussen behandelaars en mensen met laag IQ onnodig

  Geplaatst op 10 januari 2017 in Blog

  Vandaag verscheen in Trouw het artikel dat GGZ-behandelaren het vaak niet herkennen als hun patiënten een laag IQ hebben. Dit leidt tot miscommunicatie tussen zorgverlener en patiënt met als gevolg dat de behandeling niet aanslaat. Dit is niet alleen schrijnend voor deze kwetsbare groep, maar zorgt ook voor onnodige zorgkosten. Gelukkig is er een oplossing.

  Blog over miscommunicatie tussen zorgverlener en mensen met LVB