Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Man met LVB bekijkt stembiljet

  Hulp in stemhokje moet mogelijk zijn

  Geplaatst op 08 februari 2017 in Nieuws

  De organisaties MEE NL, VGN en Ieder(in) vinden dat het voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking mogelijk moet zijn dat ze iemand meenemen in het stemhokje om hen te helpen bij het stemmen. Op dit moment is dat alleen toegestaan voor mensen met een lichamelijke beperking, die door die beperking niet in staat zijn om stemmen.

  Meer informatie
 2. Kitchen Impossible kandidaat Wim steekt zijn hand uit

  Werkgevers staan er niet alleen voor

  Geplaatst op 31 januari 2017 in Blog

  In Kitchen Impossible hebben we zes afleveringen lang kunnen zien dat mensen met een beperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben. We zagen acht jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alles op alles zetten om van gelegenheidskokers te veranderen in volwaardig meewerkend keukenpersoneel.

  Meer informatie
 3. Stem jij ook?

  Geplaatst op 16 januari 2017 in Nieuws

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren MEE NL en ProDemos voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafden het project ‘Stem jij ook?’. Om hen goed te informeren over hun stemrecht en de verkiezingen, organiseren we workshops door het hele land en een Landelijke Kiezersdag op zaterdag 11 februari in de Tweede Kamer. Ook is er een verkiezingskrant en een website met filmpjes en achtergrondinformatie over de verkiezingen: www.stemjijook.nu

  Meer informatie over 'Stem jij ook?'
 4. Oproep politieke partijen toegankelijk verkiezingsprogramma

  Geplaatst op 13 januari 2017 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens roept politieke partijen op hun belangrijkste verkiezingsstandpunten in simpele taal te verwoorden.

  Meer over de brief van het College voor de Rechten van de Mens
 5. Vrouw en man aan keukentafel met MEE-consulent

  Miscommunicatie tussen behandelaars en mensen met laag IQ onnodig

  Geplaatst op 10 januari 2017 in Blog

  Vandaag verscheen in Trouw het artikel dat GGZ-behandelaren het vaak niet herkennen als hun patiënten een laag IQ hebben. Dit leidt tot miscommunicatie tussen zorgverlener en patiënt met als gevolg dat de behandeling niet aanslaat. Dit is niet alleen schrijnend voor deze kwetsbare groep, maar zorgt ook voor onnodige zorgkosten. Gelukkig is er een oplossing.

  Blog over miscommunicatie tussen zorgverlener en mensen met LVB
 6. Peuter in box

  Maatwerk nog steeds onder de maat

  Geplaatst op 03 januari 2017 in Nieuws

  Uit de derde kwartaalrapportage 2016 van De Monitor Transitie Jeugd komt naar voren dat het merendeel van de mensen die een beroep doet op jeugdhulp vindt dat er (nog steeds) slecht naar hen geluisterd wordt en dat de geboden hulp niet passend is. De resultaten van een aanvullende enquête laten dit duidelijk zien.

  Meer informatie
 7. Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 02 januari 2017 in Nieuws

  Op 11 februari 2017 wordt de tweede Landelijke Kiezersdag in Den Haag georganiseerd voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Tijdens deze dag worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen.

  Meer informatie
 8. Hoezo ‘moeilijk plaatsbaar’?

  Geplaatst op 03 december 2016 in Blog

  De zoektocht naar de juiste instantie en passende zorg kan in een welvarend land als Nederland tot zeer schrijnende situaties leiden. Zelfs cliëntondersteuners, die worden geacht mensen hierbij te kunnen helpen, zijn soms het spoor bijster. Ze moeten eindeloos trekken en duwen om hun cliënten naar passende zorg te begeleiden.

  Meer over problemen bij vinden passende zorg
 9. Voorstel Kabinet gemiste kans voor toegankelijkheid

  Geplaatst op 17 november 2016 in Nieuws

  De regering wil een besluit nemen waarin staat wanneer bedrijven en instellingen precies toegankelijker moeten worden. MEE NL vindt dat plan een gemiste kans.

  Meer over de reactie van MEE NL op voorstel Kabinet
 10. Geboden jeugdhulp vaak niet passend

  Geplaatst op 13 oktober 2016 in Nieuws

  Uit De Monitor Transitie Jeugd blijkt dat het merendeel van de mensen die een beroep doet op jeugdhulp vindt dat er (nog steeds) slecht naar hen geluisterd wordt en dat de geboden hulp niet passend is.

  Meer informatie