Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Clientondersteuner aan keukentafel met moeder en kind met Down

  Uitvoeringspraktijk cliëntondersteuning kan beter

  Geplaatst op 17 juli 2017 in Nieuws

  De MEE-organisaties hebben met instemming kennisgenomen van de brief van staatssecretaris Van Rijn aan de Tweede Kamer waarin hij voorstellen doet voor de verdere ontwikkeling en versterking van de cliëntondersteuning.

  Meer informatie
 2. Vrouw en 2 peuters met boek

  Handreiking (vroeg)signalering van een lichte verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafdheid

  Geplaatst op 17 juli 2017 in Nieuws

  Het Landelijk Kenniscentrum LVB heeft de handreiking vroegsignalering van een LVB geactualiseerd. In deze handreiking, die bedoeld is voor professionals in het sociale domein, worden de mogelijkheden beschreven voor vroegsignalering bij (jonge) kinderen en jongeren, maar ook bij (jong)volwassenen.

  Meer informatie
 3. Kind met drinkbeker

  Doorstart landelijke coördinatie Integrale Vroeghulp

  Geplaatst op 10 juli 2017 in Nieuws

  Per 1 juli heeft het ministerie van VWS groen licht gegeven voor de doorstart van de landelijke coördinatie van Integrale Vroeghulp (IVH). De landelijke coördinatie ligt nu bij het NCJ.

  Meer informatie
 4. Vrouw kijkt naar 2 peuters die op de grond liggen

  Bestaanskwaliteit van gezinnen met een kind met beperking onderzocht

  Geplaatst op 04 juli 2017 in Nieuws

  Bij gezinnen met een kind met een verstandelijke beperking (VB) drukt deze een duidelijke stempel op het gezinsleven. De VU heeft samen met Disability Studies NL een onderzoek uitgevoerd naar ‘kwaliteit van bestaan’ voor gezinnen waarin één van de gezinsleden een VB heeft.

  Meer informatie
 5. Winnaars Zilveren en Gouden Prokkel bekend

  Geplaatst op 03 juli 2017 in Nieuws

  Afgelopen vrijdag zijn in Utrecht de Gouden en Zilveren Prokkels uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

  Meer informatie
 6. Zorgkantoren gaan ‘moeilijk plaatsbaren’ actief bemiddelen

  Geplaatst op 03 juli 2017 in Nieuws

  Zorgkantoren hebben plannen opgesteld die erop gericht zijn dat de mensen die op de zogenaamde MEE-lijsten staan de juiste zorg krijgen. Dit doen ze op verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

  Meer informatie
 7. Voorkom mislukken van schuldhulp

  Geplaatst op 28 juni 2017 in Nieuws

  Schuldhulpverleningstrajecten mislukken vaak bij mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze stoppen er vroegtijdig mee of ze beginnen er al helemaal niet aan. Hoe komt dat toch? En hoe lossen we dat op? Onderzoekers en mensen uit de praktijk vertellen erover.

  Meer informatie
 8. Gemeente, laat kwetsbare mensen niet vallen: vereenvoudig de schuldhulpverlening

  Geplaatst op 27 juni 2017 in Blog

  Ter voorkoming van schuldenproblematiek adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vereenvoudiging van regels en procedures. MEE NL directeur Mirjam Sterk gaat een stap verder, zij vindt dat de schuldhulpverlening op de schop moet.

  Meer informatie
 9. Voorkomen van financiële problemen bij kwetsbare jongeren

  Geplaatst op 27 juni 2017 in Nieuws

  Zeer moeilijk lerende jongeren lopen extra risico om in de schulden te geraken. Speciaal voor leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) heeft MEE een training opgezet om hen financieel weerbaar te maken.

  Meer informatie
 10. Schuldhulp faalt voor mensen die deze het hardste nodig hebben

  Geplaatst op 26 juni 2017 in Nieuws

  Voor mensen met een LVB zijn de procedures voor het aanvragen van schuldhulpverlening en de schuldhulpverleningstrajecten veel te ingewikkeld. Met als gevolg dat schuldhulpverleningstrajecten mislukken en er weer grotere schulden ontstaan.

  Meer informatie