Actueel

Overzicht van actuele items

 1. Winnaars Zilveren en Gouden Prokkel bekend

  Geplaatst op 03 juli 2017 in Nieuws

  Afgelopen vrijdag zijn in Utrecht de Gouden en Zilveren Prokkels uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

  Meer informatie
 2. Zorgkantoren gaan ‘moeilijk plaatsbaren’ actief bemiddelen

  Geplaatst op 03 juli 2017 in Nieuws

  Zorgkantoren hebben plannen opgesteld die erop gericht zijn dat de mensen die op de zogenaamde MEE-lijsten staan de juiste zorg krijgen. Dit doen ze op verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

  Meer informatie
 3. Voorkom mislukken van schuldhulp

  Geplaatst op 28 juni 2017 in Nieuws

  Schuldhulpverleningstrajecten mislukken vaak bij mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze stoppen er vroegtijdig mee of ze beginnen er al helemaal niet aan. Hoe komt dat toch? En hoe lossen we dat op? Onderzoekers en mensen uit de praktijk vertellen erover.

  Meer informatie
 4. Gemeente, laat kwetsbare mensen niet vallen: vereenvoudig de schuldhulpverlening

  Geplaatst op 27 juni 2017 in Blog

  Ter voorkoming van schuldenproblematiek adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vereenvoudiging van regels en procedures. MEE NL directeur Mirjam Sterk gaat een stap verder, zij vindt dat de schuldhulpverlening op de schop moet.

  Meer informatie
 5. Voorkomen van financiële problemen bij kwetsbare jongeren

  Geplaatst op 27 juni 2017 in Nieuws

  Zeer moeilijk lerende jongeren lopen extra risico om in de schulden te geraken. Speciaal voor leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) heeft MEE een training opgezet om hen financieel weerbaar te maken.

  Meer informatie
 6. Schuldhulp faalt voor mensen die deze het hardste nodig hebben

  Geplaatst op 26 juni 2017 in Nieuws

  Voor mensen met een LVB zijn de procedures voor het aanvragen van schuldhulpverlening en de schuldhulpverleningstrajecten veel te ingewikkeld. Met als gevolg dat schuldhulpverleningstrajecten mislukken en er weer grotere schulden ontstaan.

  Meer informatie
 7. 'Doe de omgekeerde toets en help jongeren echt!'

  Geplaatst op 15 juni 2017 in Nieuws

  Stimulansz heeft een boekje uitgebracht voor professionals in het sociale domein, die zich bezig houden met hulpverlening aan jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar met meervoudige problemen.

  Meer informatie
 8. 4 Wheelers aan de start op atletiekbaan

  Gezocht: paralympisch talent

  Geplaatst op 08 juni 2017 in Nieuws

  NOC*NSF is voor de Paralympische Spelen in 2020 Tokyo op zoek naar sporttalenten tussen de 12 en 35 jaar met een visuele of lichamelijke beperking. Zij kunnen zich aanmelden voor de talentherkenningsmiddag.

  Meer informatie
 9. Genomineerden ‘Gouden Prokkels’ bekend

  Geplaatst op 08 juni 2017 in Nieuws

  Veel organisaties organiseren activiteiten die ertoe aanzetten dat mensen met en zonder een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Uit al die honderden activiteiten zijn er elf genomineerd voor een Gouden Prokkel.

  Meer informatie
 10. Van Rijn onderneemt actie voor moeilijk plaatsbare kinderen met beperking

  Geplaatst op 01 juni 2017 in Nieuws

  Staatssecretaris Van Rijn heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij een werkgroep opricht die de problemen gaat aanpakken rondom het niet kunnen vinden van passende zorg voor kinderen met een meervoudige handicap.

  Meer informatie