Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Offline is geen optie meer

  Geplaatst op 12 november 2019 in Nieuws

  Meer dan 500 zorgorganisaties, beroepsprofessionals en betrokkenen maken zich sterk voor een leuk online leven voor jongeren met een verstandelijke beperking.

  Meer informatie
 2. Met de minister van VWS in gesprek over de Netwerkgids

  Geplaatst op 07 november 2019 in Nieuws

  Passende zorg bieden voor mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. Daarvoor is er nu de Netwerkgids. In een pilot van twee jaar willen MEE NL en ’s Heeren Loo onderzoeken of de zorg beter kan aansluiten op de complexe vragen die sommige mensen hebben.

  Meer informatie
 3. GGZ-cliënten stappen over van Wmo naar Wlz

  Geplaatst op 22 oktober 2019 in Nieuws

  Op 1 januari 2021 maken naar verwachting ca. 11.000 GGZ-cliënten de overstap van de Wmo naar de Wlz. Om welke cliënten gaat dit en wat betekent dit voor gemeente en zorgaanbieder?

  Meer informatie
 4. Het recht moet ook toegankelijk zijn voor mensen met verstandelijke beperking

  Geplaatst op 03 september 2019 in Nieuws

  Minister Dekker ging bij MEE in Leeuwarden in gesprek met een cliënt en een cliëntondersteuner om te praten over de gevolgen van de veranderingen in de gesubsidieerde rechtsbijstand

  Meer informatie
 5. MEE breidt digitale Wlz-wijzer verder uit

  Geplaatst op 30 juli 2019 in Nieuws

  Voor mensen die gebruik willen maken van de Wet langdurige zorg (Wlz) zijn de regels daarvoor vaak te ingewikkeld. MEE heeft daarom een website opgezet waarop in duidelijk taal uitgelegd staat wat die regels zijn.

  Meer informatie
 6. “Stress houdt vicieuze cirkel van armoede in stand”

  Geplaatst op 05 juli 2019 in Nieuws

  Hoe kun de financiële weerbaarheid bij kwetsbare jongeren bevorderen? Op het laatste Smart met Geld symposium gaven toonaangevende sprekers hierop antwoord.

  Meer informatie
 7. Hogeschool Utrecht ontvangt ‘Gouden Prokkel’

  Geplaatst op 01 juli 2019 in Nieuws

  Hogeschool Utrecht heeft vrijdag in Utrecht de Gouden Prokkel ontvangen uit handen van juryvoorzitter Theo van Loon. De Gouden en Zilveren Prokkels zijn bedoeld om te laten zien hoe een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

  Meer informatie
 8. Mensen met beperking lopen vast in regels en systemen

  Geplaatst op 21 juni 2019 in Nieuws

  Op 19 juni 2019 heeft MEE het Trend- en signaleringsrapport 2019 uitgebracht. Hierin is te lezen hoe mensen met een beperking nog steeds vastlopen in wet- en regelgeving, die juist bedoeld zijn om hen te helpen. Vaak leidt dit tot schrijnende situaties.

  Meer informatie
 9. Philadelphia, Amerpoort en Hogeschool Utrecht maken kans op ‘Gouden Prokkel’

  Geplaatst op 17 juni 2019 in Nieuws

  Op vrijdag 28 juni wordt de Gouden Prokkel uitgereikt. Uit al die honderden activiteiten zijn er vijftien genomineerd, in drie verschillende categorieën.

  Meer informatie
 10. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders hebben een niet-zichtbare beperking en hoe ga je daarmee om?

  Geplaatst op 13 juni 2019 in Nieuws

  Iedere professional, die met cliënten, klanten, patiënten, huurders of burgers te maken heeft, kent ze wel: mensen die anders reageren dan anderen. Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand met een beperking, die niet direct zichtbaar is.

  Meer informatie