Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Themapagina NJI over gevolgen coronacrisis

  Geplaatst op 14 april 2020 in Nieuws

  Ouders, kinderen, professionals en organisaties hebben veel vragen over de gevolgen van de coronacrisis voor hun dagelijks leven en hun werk. De NJI heeft hiervoor een themapagina ingericht.

  Meer informatie
 2. Fonds helpt kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

  Geplaatst op 06 april 2020 in Nieuws

  Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, heeft al meer dan 10.000 kwetsbare kinderen geholpen met spullen waardoor ze tijdens de coronacrisis minder stress hebben.

  Meer informatie
 3. Belangrijk bericht voor mensen met schuldproblemen

  Geplaatst op 30 maart 2020 in Nieuws

  Vanwege de coronacrisis heeft de regering besloten om mensen met betalingsachterstanden te helpen met een aantal tijdelijke maatregelen.

  Meer informatie
 4. Maatregelen MEE vanwege Corona

  Geplaatst op 16 maart 2020 in Nieuws

  Bij MEE vinden wij persoonlijk contact heel belangrijk, maar vanwege het Corona-virus doen we onze afspraken op dit moment zoveel mogelijk per telefoon of internet. Dit betekent dat de kantoren van MEE niet open zijn voor bezoek. U kunt ons wel bellen en mailen.

  Heeft u een vraag over uw afspraak met MEE? Of heeft u een hulpvraag? Informeer dan bij de MEE in uw regio. Klik hier voor de contactgegevens of bel 0900-999 88 88.

  Ook het kantoor van MEE NL is gesloten, u kunt de medewerkers van team MEE NL bereiken via de gebruikelijke telefoonnummers en e-mailadressen en via ons secretariaat 030-23623704.

  Meer informatie
 5. Beroepsvereniging formuleert visie op cliëntondersteuning

  Geplaatst op 06 februari 2020 in Nieuws

  BCMB heeft in een persbericht haar visie op het vak van cliëntondersteuning naar buiten gebracht. De beroepsvereniging duidt hierbij ook begrippen onafhankelijkheid en levensbreedheid.

  Meer informatie
 6. Theatertour 'Lastige ouders'

  Geplaatst op 06 januari 2020 in Nieuws

  Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ maakt u kennis met het aangrijpende verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt u van harte uit om deze voorstelling bij te wonen.

  Meer informatie
 7. De droom van 6 jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 12 december 2019 in Nieuws

  Het programma 'Net ff anders' biedt een inkijkje in het dagelijks leven van jongen mensen met een lichte verstandelijk beperking en hun worstelingen daarbij.

  Meer informatie
 8. College Rechten van de Mens rapporteert ontoegankelijkheid zorgsysteem

  Geplaatst op 09 december 2019 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens wijst erop dat het zorgsysteem in Nederland erg ingewikkeld is. Ook de informatievoorziening over dit systeem is volgens het college niet optimaal.

  Meer informatie
 9. MEE partner Sportakkoord

  Geplaatst op 05 december 2019 in Nieuws

  Het Ministerie van VWS heeft ingestemd met een plan van MEE NL om bij te dragen aan de uitvoering van het ambitieuze Sportakkoord. Dat richt zich op inclusieve sport voor alle Nederlanders, waaronder mensen met een beperking.

  Meer informatie
 10. Onsamenhangend ondersteuningsbeleid leidt tot verslechtering positie mensen met beperking

  Geplaatst op 03 december 2019 in Nieuws

  Ondanks bekrachtiging van het VN-verdrag is de positie van mensen met een beperking de afgelopen drie jaar erop achteruit gegaan. Het onsamenhangende ondersteuningsbeleid bij gemeenten wordt daarvoor als één van de belangrijkste oorzaken gezien.

  Meer informatie