Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Vertegenwoordiger Stimulansz overhandigd staatssecretaris Jetta Klijnsma publicatie

  Knelpunten in toepassen wetgeving sociaal domein opgelost

  Geplaatst op 13 maart 2017 in Nieuws

  Stimulansz heeft een publicatie uitgebracht waarin een geheel nieuwe kijk op wet- en regelgeving in het sociaal domein wordt geïntroduceerd.

  Meer informatie
 2. Renske Leijten (SP) gekozen tot duidelijkst sprekende politicus

  Geplaatst op 16 februari 2017 in Nieuws

  Op zaterdag 11 februari is op de Landelijke Kiezersdag Renske Leijten (SP) gekozen tot politicus die het meest begrijpelijk formuleert. Het SP-kamerlid voor ontving daarvoor de Klip en Klaarprijs.

  Meer informatie
 3. Politieke partijen unaniem voor hulp in stemhokje voor verstandelijk beperkten

  Geplaatst op 16 februari 2017 in Nieuws

  Op zaterdag 11 februari gaven tien politieke partijen op de Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking aan dat zij voor hulp in het stemhokje voor deze doelgroep zijn.

  Meer informatie
 4. Man met LVB bekijkt stembiljet

  Hulp in stemhokje moet mogelijk zijn

  Geplaatst op 08 februari 2017 in Nieuws

  De organisaties MEE NL, VGN en Ieder(in) vinden dat het voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking mogelijk moet zijn dat ze iemand meenemen in het stemhokje om hen te helpen bij het stemmen. Op dit moment is dat alleen toegestaan voor mensen met een lichamelijke beperking, die door die beperking niet in staat zijn om stemmen.

  Meer informatie
 5. Stem jij ook?

  Geplaatst op 16 januari 2017 in Nieuws

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren MEE NL en ProDemos voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafden het project ‘Stem jij ook?’. Om hen goed te informeren over hun stemrecht en de verkiezingen, organiseren we workshops door het hele land en een Landelijke Kiezersdag op zaterdag 11 februari in de Tweede Kamer. Ook is er een verkiezingskrant en een website met filmpjes en achtergrondinformatie over de verkiezingen: www.stemjijook.nu

  Meer informatie over 'Stem jij ook?'
 6. Oproep politieke partijen toegankelijk verkiezingsprogramma

  Geplaatst op 13 januari 2017 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens roept politieke partijen op hun belangrijkste verkiezingsstandpunten in simpele taal te verwoorden.

  Meer over de brief van het College voor de Rechten van de Mens
 7. Peuter in box

  Maatwerk nog steeds onder de maat

  Geplaatst op 03 januari 2017 in Nieuws

  Uit de derde kwartaalrapportage 2016 van De Monitor Transitie Jeugd komt naar voren dat het merendeel van de mensen die een beroep doet op jeugdhulp vindt dat er (nog steeds) slecht naar hen geluisterd wordt en dat de geboden hulp niet passend is. De resultaten van een aanvullende enquête laten dit duidelijk zien.

  Meer informatie
 8. Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 02 januari 2017 in Nieuws

  Op 11 februari 2017 wordt de tweede Landelijke Kiezersdag in Den Haag georganiseerd voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Tijdens deze dag worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen.

  Meer informatie
 9. Voorstel Kabinet gemiste kans voor toegankelijkheid

  Geplaatst op 17 november 2016 in Nieuws

  De regering wil een besluit nemen waarin staat wanneer bedrijven en instellingen precies toegankelijker moeten worden. MEE NL vindt dat plan een gemiste kans.

  Meer over de reactie van MEE NL op voorstel Kabinet
 10. Geboden jeugdhulp vaak niet passend

  Geplaatst op 13 oktober 2016 in Nieuws

  Uit De Monitor Transitie Jeugd blijkt dat het merendeel van de mensen die een beroep doet op jeugdhulp vindt dat er (nog steeds) slecht naar hen geluisterd wordt en dat de geboden hulp niet passend is.

  Meer informatie