Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Kwetsbare man

  Onderzoek brengt impact van social distancing op leven van kwetsbaren in kaart

  Geplaatst op 12 mei 2020 in Nieuws

  De Universiteit van Amsterdam (UvA) en ZonMw doen onderzoek naar de impact van sociale isolatie onder kwetsbare mensen. 15 cliëntondersteuners van MEE zijn hier actief bij betrokken.

  Meer informatie
 2. netwerkgids met een mevrouw in gesprek

  Naasten van mensen met beperking en gedragsproblemen voelen zich niet gehoord

  Geplaatst op 07 mei 2020 in Nieuws

  Een passende woonplek met de juiste begeleiding. Voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek is het vinden daarvan een enorme uitdaging. Dat heeft impact op hun leven én dat van hun naasten.

  Meer informatie
 3. Meiden

  1,5 meter-samenleving heeft ingrijpende gevolgen voor kwetsbare jongeren

  Geplaatst op 04 mei 2020 in Nieuws

  Professionals in de jeugdzorg maken zich in deze coronatijd grote zorgen over kwetsbare jongeren. Ze zijn niet zichtbaar, terwijl ze vaak wel grote problemen hebben, waarvan ze nog jarenlang de gevolgen kunnen ondervinden. Dit blijkt uit een onderzoek van MEE NL onder 1700 professionals.

  Meer informatie
 4. Anja met theeglas

  MEE heeft mijn oom in deze coronatijd enorm geholpen!

  Geplaatst op 30 april 2020 in Nieuws

  Omdat de dagbesteding was weggevallen, zat Peter van de één op de andere dag de hele dag thuis. De situatie werd onhoudbaar voor familie en nichtje Anja belde stad-en-land af voor hulp.

  Meer informatie
 5. Kwetsbare jongeren buiten beeld door corona

  Geplaatst op 22 april 2020 in Nieuws

  Hulpverleners in de jeugdzorg maken zich grote zorgen over kwetsbare jongeren. Door de coronamaatregelen kunnen zij deze jongeren moeilijker bereiken, terwijl ze merken dat ze in deze tijd juist extra ondersteuning nodig hebben.

  Meer informatie
 6. drie jongeren op een bankje

  Online congres 'Kwetsbare jongeren in coronatijd'

  Geplaatst op 15 april 2020 in Nieuws

  De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is nu een stuk moeilijker. Wat betekent dat voor het werk van jeugdzorgmedewerkers?

  Meer weten?
 7. Themapagina NJI over gevolgen coronacrisis

  Geplaatst op 14 april 2020 in Nieuws

  Ouders, kinderen, professionals en organisaties hebben veel vragen over de gevolgen van de coronacrisis voor hun dagelijks leven en hun werk. De NJI heeft hiervoor een themapagina ingericht.

  Meer informatie
 8. Fonds helpt kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

  Geplaatst op 06 april 2020 in Nieuws

  Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, heeft al meer dan 10.000 kwetsbare kinderen geholpen met spullen waardoor ze tijdens de coronacrisis minder stress hebben.

  Meer informatie
 9. Belangrijk bericht voor mensen met schuldproblemen

  Geplaatst op 30 maart 2020 in Nieuws

  Vanwege de coronacrisis heeft de regering besloten om mensen met betalingsachterstanden te helpen met een aantal tijdelijke maatregelen.

  Meer informatie
 10. Maatregelen MEE vanwege Corona

  Geplaatst op 16 maart 2020 in Nieuws

  Bij MEE vinden wij persoonlijk contact heel belangrijk, maar vanwege het Corona-virus doen we onze afspraken op dit moment zoveel mogelijk per telefoon of internet. Dit betekent dat de kantoren van MEE niet open zijn voor bezoek. U kunt ons wel bellen en mailen.

  Heeft u een vraag over uw afspraak met MEE? Of heeft u een hulpvraag? Informeer dan bij de MEE in uw regio. Klik hier voor de contactgegevens of bel 0900-999 88 88.

  Ook het kantoor van MEE NL is gesloten, u kunt de medewerkers van team MEE NL bereiken via de gebruikelijke telefoonnummers en e-mailadressen en via ons secretariaat 030-23623704.

  Meer informatie