Vrouw staand met fiets

Voorkom dat mensen met een LVB uitvallen in de schuldhulpverlening

16 april 2018 - auteur: Kristy Spruijt

Mensen met een lichte verstandelijke beperkingen (LVB) zijn oververtegenwoordigd in de schuldenhulpverlening. MEE NL ziet in de praktijk dat mensen met een LVB en schulden niet altijd de juiste hulp krijgen. Bijvoorbeeld omdat hun beperking niet tijdig wordt herkend of hun zelfredzaamheid wordt overschat. Hierdoor vallen mensen met een LVB eerder uit in een schuldhulpverleningstraject en tegelijkertijd kost het de schulphulpverlener meer tijd. MEE NL heeft hierom een training ontwikkeld voor schuldhulpverleners met concrete handvatten om mensen met een LVB beter te kunnen begeleiden.

Wat komt er in de training aan de orde?

Tijdens de training leren de deelnemers wat een lichte verstandelijke beperking is en wat de gevolgen hiervan zijn op het (financiële) gedrag en het dagelijks functioneren van mensen. De deelnemers krijgen hierdoor inzicht in de uitdagingen waar mensen met een LVB mee te maken krijgen en hoe hun eigen hulpverlening vaak onbedoeld drempels opwerkt voor deze doelgroep.

In de training leren de deelnemers de signalen van LVB te herkennen. Daarnaast worden er concrete adviezen in omgang en communicatie aangeboden.

Korting voor snelle beslissers

De training wordt in company aangeboden voor een groep van minimaal 6 tot maximaal 16 deelnemers. De training bestaat uit een e-learning van ongeveer 4 uur en twee dagdelen van 4 uur.Tot 1 juli 2018 geldt een korting op een training voor 16 deelnemers slechts voor het totaal zijn  €1500, - voor het totaal. Deze korting wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW.

Klik hier voor meer info over de opbouw en inhoud de training.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Kristy Spruijt

projectcoördinator

Neem contact op met Kristy Spruijt

06 30 99 34 46 k.spruijt@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt