rolstoelsporter met hardloper op achtergrond

VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking in Nederland van kracht

03 augustus 2016 - auteur: Femke Berends

Vandaag treedt het VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking in werking. Het verdrag geeft mensen met een beperking dezelfde rechten als ieder ander. Hiermee komt een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet, binnen bereik. Wij kunnen ons allen hiermee feliciteren!

Zonder toegankelijkheid is participatie niet mogelijk

Met het VN-verdrag is Nederland verplicht om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een beperking hun eigen keuzes kunnen maken. Dit sluit volledig aan bij de missie van MEE: meedoen mogelijk maken voor mensen met een beperking. Het verdrag regelt dat goederen en diensten toegankelijk en bruikbaar moeten zijn voor mensen met een beperking. Iedereen moet een gebouw binnen kunnen, een website kunnen lezen, of geld kunnen opnemen. Zonder toegankelijkheid, blijven mensen met een beperking afhankelijk en is participatie niet mogelijk.  

Het verdrag stimuleert de bewustwording en zet aan tot concrete actie om meedoen voor iedereen mogelijk te maken. Meer informatie over het verdrag vindt u op www.coalitievoorinclusie.nl.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt