Theatertour 'Lastige ouders'

06 januari 2020 - auteur: Femke Berends

Mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag zijn vaak hun hele leven en op meerdere fronten aangewezen op de hulp of begeleiding van naasten. Dit heeft een grote impact op het leven van hen allebei. Hoe is het om dag in dag uit te zorgen voor iemand met een handicap? En wat doet dat met iemand persoonlijk? Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ maakt u kennis met het aangrijpende verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Zo krijgt u een inkijkje in het leven met een kind dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt u van harte uit om deze voorstelling bij te wonen. Na afloopt gaan wij graag met elkaar in gesprek over de thema’s die in de voorstelling te zien zijn en waar naasten mee te maken krijgen.

De voorstelling ‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. 

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling. Zie ook de website van Lastige Ouders.

Volwaardig leven

De theatertour ‘Lastige ouders’ is een initiatief vanuit het programma Volwaardig leven. Met dit programma willen we de gehandicaptenzorg en complexe zorg meer passend en toekomstbestendig maken. Het ontzorgen van naasten is hier een belangrijk onderdeel van. Na de voorstelling van 21 januari in Roosendaal is ‘Lastige ouders’ op 25 maart nog te zien in Eindhoven. Kijk voor meer informatie op website van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van VWS.

Aanmelden

De toegang is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld u snel aan voor de voorstelling op 21 januari in Roosendaal of 23 maart in Eindhoven.

De voorstelling is onderdeel van een landelijke theatertour en wordt u aangeboden vanuit het programma Volwaardig leven. Met de voorstelling willen we een landelijke dialoog op gang brengen over de ervaringen van naasten van mensen met een beperking. Zo worden alle aspecten waar zij mee te maken krijgen zichtbaar én bespreekbaar.

 

 

 

 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt