Prinses Margriet bij Grenzeloos actief en finales WK Para-cycling

13 maart 2019 - auteur: Yvon van Houdt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is op donderdag  14 maart aanwezig bij de finales van de wereldkampioenschappen Para-cycling in Omnisportcentrum te Apeldoorn. Voorafgaand aan de finales woont Prinses Margriet een bijeenkomst bij van Grenzeloos actief.
 
Grenzeloos actief zet zich in voor een passend en toegankelijk aanbod voor mensen met een beperking die in de buurt willen sporten of bewegen. Het programma is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met Kenniscentrum Sport, MEE NL, NOC*NSF, Sportkracht 12 en Vereniging Sport en Gemeenten. Tijdens de bijeenkomst wordt aan de hand van voorbeelden teruggekeken op de resultaten van Grenzeloos actief. Prinses Margriet neemt het eerste exemplaar van het vernieuwde Magazine Grenzeloos actief 2.0 in ontvangst. 
 
Aansluitend is Prinses Margriet aanwezig bij de finales van de wereldkampioenschappen Para-cycling, waarbij deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de Paralympische spelen van Tokio in 2020. Nederlandse kanshebbers op een wereldtitel of kwalificatie zijn Tristan Bangma (tandem), Caroline Groot en Alyda Norbruis (allebei cycling). Op de wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro in 2018 veroverde de Nederlandse Para-cycling selectie elf  medailles, waarvan vijf keer goud. Het Omnisportcentrum was in 2015 ook al de locatie voor het wereldkampioenschap Para-cycling.

Meer informatie over Grenzeloos Actief.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Yvon van Houdt

directeur

Neem contact op met Yvon van Houdt

06 22 94 64 29 y.v.houdt@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt