Philadelphia, Amerpoort en Hogeschool Utrecht maken kans op ‘Gouden Prokkel’

17 juni 2019 - auteur: Femke Berends

Tijdens de twaalfde nationale Prokkelweek, van 3 tot 8 juni, hebben duizenden mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoet. Er deden meer dan 500 mensen mee aan de ‘ProkkelSterrenslag’, er werden bijna 400 activiteiten georganiseerd en zo’n 1500 mensen hebben een zogeheten ‘Prokkelstage’ gelopen. Vooral de inhoud en kwaliteit van de activiteiten viel op.

Gouden Prokkels

Uit al die honderden activiteiten zijn er vijftien genomineerd voor een Gouden Prokkel, in drie verschillende categorieën. In de provincie Utrecht maken vier initiatieven kans op een Gouden Prokkel. Stichting Philadelphia Zorg is genomineerd in de categorie ‘In de Samenleving’ met de ‘Philadelphia Prokkelproeverij in Amersfoort’. Amerpoort maakt zelfs kans op twee Gouden Prokkels. In de categorie ‘Innovatief’ met de ‘Prokkelstage EdLoket (Amerpoort) op de redactie van de LINDA. in Naarden’ en in de categorie ‘Mensenrechten/VN-verdrag met hun Prokkel ‘Mediawijsheid bij het Mediapark in Hilversum’. In deze categorie is ook Hogeschool Utrecht genomineerd met de Prokkel ‘Conferentie: Samen werken en studeren in het hoger onderwijs. Een plek voor iedereen! – Utrecht’.

De Gouden Prokkels zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe door mee te doen aan de Prokkelweek een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagmiddag 28 juni a.s. in het bedrijfsrestaurant van PwC/CMS, aan de Newtonlaan in Utrecht. Theo van Loon, voorzitter van de jury en oprichter van de Prokkelweek, reikt de prijzen uit.

In de categorie In de Samenleving zijn de overige genomineerden:

 • Spelletjesmiddag in Borgercompagnie
 • HAN evenement in Laag-Soeren
 • Careander doet mee aan de Nationale Prokkelstagedag
 • Onderwaterwereld in graffiti in Assen

In de categorie Mensenrechten/VN-verdrag zijn de overige genomineerden:

 • Interdepartementale BeleidsProkkel 2019
 • Prokkelstage uitwisseling ORO en de Peelgemeenten
 • Stemmen voor Dummies in Eindhoven

In de categorie Innovatief zijn de overige genomineerden:

 • Aan de slag in het Groninger Museum
 • Prokkeldagen Talant Joure
 • Driehoek Prokkel PI Karelskamp Almelo
 • 3 Gangenmenu met de kookapp – Humanitas DMH Ede

Participatie

De Prokkelweek vraagt aandacht voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal; Prokkelen draagt daar haar steentje aan bij.
prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt