drie jongeren op een bankje

Online congres 'Kwetsbare jongeren in coronatijd'

15 april 2020 - auteur: Caroline van Reenen

De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is nu een stuk moeilijker. Wat betekent dat voor het werk van jeugdzorgmedewerkers? Hoe pakken zij het aan? Welke situaties komen zij tegen? Hoe leg je verbinding met jongeren met minimaal 1,5 m. afstand? Wat kunnen we doen om kwetsbare jongeren door deze moeilijke coronaperiode heen te helpen?

Deze vragen komen aan de orde tijdens het online congres ‘Kwetsbare jongeren in coronatijd’ op dinsdag 21 april van 14:00-15:00 uur.

Aan het programma werken mee:

  • Xavier Moonen, bijzonder hoogleraar Jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking en Gedragsproblemen aan de Universiteit van Amsterdam, vertelt over hoe je betekenisvol contact kan houden met kwetsbare jongeren.
  • Hans Spigt, voorzitter Jeugdzorg Nederland deelt zijn zorgen en geeft zijn visie op de toekomst van kwetsbare jongeren.
  • Marijke Roskam, journalist, is dagvoorzitter.

Voor wie?

Leidinggevenden en uitvoerende professionals werkzaam binnen gemeenten, zorg – en welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties zoals kennisinstituten, belangenorganisaties en onderwijsinstellingen.

Doe je mee?

Meld je dan aan via deze link. 

Log om 14:00 uur in via deze link.

Inmiddels hebben we al meer dan 1300 aanmeldingen. 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Caroline van Reenen

projectleider online event

Neem contact op met Caroline van Reenen

06- 511 801 75 caroline@hoe-zo.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt