Online conferentie Hulpkaart

10 september 2020 - auteur: Dominique van Toorn-Gierlings

Op donderdag 17 september vindt de tweede online conferentie over de Hulpkaart plaats. De resultaten van het landelijk project Evaluatie en doorontwikkeling van de Hulpkaart/Crisiskaart worden dan gepresenteerd. Tussen de presentaties door komen Hulpkaarthouders en organisaties die met de Hulpkaart werken aan het woord.

Programma

  • De uitkomsten van het effectenonderzoek.
  • Het landelijk project Hulpkaart onderzocht het effect van de Hulpkaart. Dit onderzoek richtte zich op de volgende vraag: wat is het effect van de Hulpkaart en wat zijn de werkzame factoren?
  • De handreiking Hulpkaart voor (nieuwe) Hulpkaartorganisatie.
  • Samen met de input van organisaties hebben we de handreiking Hulpkaart gemaakt. De handreiking helpt bij de implementatie van en het werken met de Hulpkaart. We hebben hierin tal van lessen en tips uit de praktijk bijeengebracht om nieuwe hulpkaartorganisaties te ondersteunen.
  • Ontwerp digitale tool Hulpkaart.
  • Hulpkaarthouders, professionals en medeburgers/hulpdiensten dachten en praatten mee over de inhoud en vormgeving van de digitale tool Hulpkaart. We laten graag het ontwerp zien.
  • En, hoe nu verder met de Hulpkaart?

Voor wie?

Iedereen is van harte uitgenodigd de conferentie online te volgen. Of je nu Hulpkaarthouder bent, werkt bij een Hulpkaartorganisatie, er in de toekomst mee wilt gaan werken of een landelijke organisatie vertegenwoordigt (zoals MEE, Stichting Crisiskaart, MIND, Ypsilon of Movisie).

Wanneer?

De online conferentie is op donderdag 17 september van 15:00 tot 17:00 uur

Aanmelden kan via: info@hulpkaart.nl

Wat is een hulpkaart?

Een Hulpkaart is een persoonlijke kaart - ter grootte van een bankpasje. Gebruikers leggen op de Hulpkaart vast hoe anderen het beste met hen om kunnen gaan in situaties waarin ze zelf de regie dreigen kwijt te raken of kwijt zijn. Ook kan de Hulpkaart worden gebruikt in situaties waarin het iemand niet lukt om wensen en behoeften onder woorden te brengen. De Hulpkaart biedt omstanders, hulpverleners, dienstverleners etc. concrete handelingsperspectieven.

 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Dominique van Toorn-Gierlings

Programmamanager MEE Academie

Neem contact op met Dominique van Toorn-Gierlings

06 304 245 12 academie@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt