Kwetsbare man

Onderzoek brengt impact van social distancing op leven van kwetsbaren in kaart

12 mei 2020 - auteur: Femke Berends

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en ZonMw* voeren een gezamenlijk onderzoek uit naar de impact van sociale isolatie onder kwetsbare mensen, zoals ouderen, migranten en dak- en thuislozen. MEE is betrokken bij het kwalitatieve onderzoek onder mensen met een lichte verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of autisme.

Hiertoe zullen 15 cliëntondersteuners bij 2 verschillende MEE-organisaties regelmatig worden geïnterviewd over hun ervaringen met cliënten in relatie tot het thema. Dit onderzoek duurt drie maanden en is op 13 april 2020 gestart.

MEE NL-directeur Yvon van Houdt: “Wij vinden het van groot belang dat, in deze voor velen moeilijke tijd, grondig en wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de impact van de coronacrisis. Hiermee wordt namelijk de positie inzichtelijk van kwetsbare mensen, die nu meer dan ooit achter voordeuren verscholen blijven. Ook kunnen we met deelname aan het onderzoek bijdragen aan oplossingen voor de problematiek door sociale isolatie."

Lees de tussenresultaten van het deelproject van MEE.

Klik hier voor meer informatie over dit project. 


*ZonMw: Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt