Nieuwe website MEE NL toegankelijk voor mensen met beperking

11 oktober 2016 - auteur: Femke Berends

De nieuwe website van MEE NL is toegankelijk is voor mensen met een motorieke, visuele of auditieve beperking en heeft daarvoor het waarmerk Drempelvrij gekregen.

Met behulp van speciale apparatuur kunnen blinden lezen wat er op een website staat. Als de informatie echter verwerkt is in een afbeelding of film dan is deze voor hen niet toegankelijk. Slechtzienden hebben weer moeite met teksten die niet voldoende contrasteren met de achtergrond, doven kunnen niet horen wat er in een film gezegd wordt en mensen met een motorische stoornis hebben moeite met het bedienen van uitklapmenu’s. De nieuwe website van MEE NL is zo ingericht dat alle informatie ook voor deze mensen toegankelijk is.

Verhalen over inclusie

Met de website verspreidt MEE NL verhalen over inclusie vanuit het perspectief van de omgeving van mensen met een beperking. Familie, buren, leraren, werkgevers en sporttrainers vertellen hun ervaringen over mensen met een beperking die (weer) meedoen in de maatschappij, en wat dat met hen doet.
De website is gericht op organisaties en professionals die geïnteresseerd zijn in de participatie van mensen met een beperking en benieuwd zijn hoe MEE hen daarbij kan informeren, adviseren, ondersteunen of trainen.

Drie labels

Om benodigde diensten en producten van MEE gemakkelijk te kunnen vinden, zijn deze op de website onderverdeeld in drie labels: ‘Cliëntondersteuning’, ‘Participatieprojecten’ en ‘Academie’. Onder het laatste label vindt u een veelzijdig aanbod aan kennisproducten als training, scholing en kennisdocumenten.

Toegangsportaal tot websites MEE-organisaties

Daarnaast is de website het toegangsportaal tot de websites van de 20 MEE-organisaties, waarop informatie is te vinden voor cliënten en voor organisaties en professionals, die meer regionaal gericht zijn.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt