een keukentafelgesprek met een clientondersteuner

Nieuwe Kabinet investeert in inclusieve samenleving

10 oktober 2017 - auteur: Femke Berends

MEE NL directeur Mirjam Sterk is verheugd over de plannen van het nieuwe Kabinet. In het Regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' dat vandaag openbaar is gemaakt, is te lezen dat de regeringspartijen zich willen inzetten voor een inclusieve samenleving. Hieronder verstaan ze 'een samenleving waarin iedereen mee kan doen ongeacht talenten of beperkingen'. De implementatie VN-gehandicaptenverdrag vinden ze hierbij belangrijk.

Extra investering in onafhankelijke cliëntondersteuning

Een belangrijke maatregel van het Kabinet om de inclusieve samenleving vorm te geven, is het extra investeren in onafhankelijke cliëntondersteuning om de cliënt levensbreed op weg helpen op verschillende levensgebieden, maatschappelijke ondersteuning, zorg, inkomen en werk. Dit gebeurt in samenspraak met gemeenten en zorgkantoren, die deze functie moeten organiseren. Deze kabinetsperiode is hiervoor 55 miljoen euro beschikbaar, daarna 10 miljoen per jaar.

Andere positieve punten

In het Regeerakkoord staan meer punten, waar MEE NL blij mee is. Hieronder een paar opvallende. 

Meer info over het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst'

het Regeerakkoord 2017. 

Over MEE NL

MEE NL is de coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt