Groepsfoto Special Olympics Team NL 2017

Minister Schippers zwaait Special Olympics Team NL uit!

14 maart 2017 - auteur: Femke Berends

Special Olympics Team NL is op 13 maart op de bus gestapt richting de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk. Niemand minder dan minister Edith Schippers kwam hen uitzwaaien!

“Jullie staat een groot avontuur te wachten en dat geldt niet alleen voor de sporters maar ook voor de ouders. Wees trots op jezelf en op elkaar. Dan ben je het sterkste team!“ aldus minister Schippers.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 25 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Winter Games 2017. ’s Werelds grootste wintersportevenement in 2017.

De sporters gaan eerst een Host Town programma tegemoet in Fürstenveld, waar zij kunnen acclimatiseren, omgaan met het zelfstandig zijn (zonder ouders) en als team aan elkaar kunnen wennen. Op 16 maart vertrekt Team NL naar de accommodaties in Oostenrijk waar de sporters en coaches tijdens de World Winter Games verblijven.

World Winter Games 2017

Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. De 25 sporters en 7 coaches van Team NL zijn actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttrack, snowboarden en skiën. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan.
Be a Fan of Team NL!

Minister Schippers maakt deelname Team NL mede mogelijk

Minister Edith Schippers heeft vorig jaar de deelname van Team NL aan de World Winter Games mede mogelijk gemaakt. Dankzij een eenmalige subsidie, die binnen de kaders van het bestaande beleid voor gehandicaptensport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport past, werd de uitzending van Team NL gegarandeerd.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Hoofdsponsors zijn Aegon en Rabobank en het team wordt ondersteund door Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt