MEE trainingen geaccrediteerd

23 mei 2017 - auteur: Dominique van Toorn-Gierlings

De MEE-organisaties bieden een breed pakket aan van trainingen in het herkennen van en omgaan met mensen met beperkingen. Die trainingen passen in één samenhangende aanpak en zijn nu geaccrediteerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dat betekent dat jeugdprofessionals bij het volgen van deze trainingen accreditatiepunten ontvangen, die zij nodig hebben voor hun beroepsregistratie bij SKJ.

Ook buiten de zorgbranche hebben veel mensen in hun dagelijkse werkzaamheden te maken met mensen met een beperking. Sommige beperkingen zijn echter niet zichtbaar en worden daardoor vaak niet herkend. Dat is bijvoorbeeld zo bij mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking heeft een lichte verstandelijke beperking of is zwakbegaafd. Zij hebben vaak een andere aanpak nodig, waardoor het niet herkennen van deze beperking voor misverstanden en het onnodig escaleren van problemen kan leiden.

Trainingen op maat

De MEE-organisaties bieden zowel voor professionele als voor vrijwilligersorganisaties trainingen aan voor het herkennen en omgaan met mensen met een beperking. Deze trainingen zijn op maat, zodat ze goed aansluiten op de beroepspraktijk en de regionale omstandigheden. Daarnaast zijn er verdiepingstrainingen gericht op het omgaan met verschillende beperkingen bij specifieke problematiek.

Accreditatie voor andere beroepsgroepen

MEE heeft, behalve bij SKJ, ook aanvragen ingediend bij andere kwaliteitsregisters, zodat de trainingen ook geaccrediteerd worden voor andere beroepsgroepen. Accreditatie is een keurmerk voor de training en geeft aan dat deze voldoet aan door het kwaliteitsregister vastgestelde maatstaven.

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over ons trainingspakket voor het herkennen van een beperking en het kunnen omgaan met problematiek die met een beperking samenhangt.

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Dominique van Toorn-Gierlings

Programmamanager MEE Academie

Neem contact op met Dominique van Toorn-Gierlings

06 304 245 12 d.v.toorn@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt