MEE NL-directeur Mirjam Sterk vertrekt

14 september 2017 - auteur: Femke Berends

Mirjam Sterk, directeur MEE NL, heeft bekend gemaakt dat zij haar functie per 1 januari 2018 neerlegt. Zij emigreert met haar gezin naar de Verenigde Staten, waar haar partner een nieuwe betrekking heeft aanvaard.

Sterk heeft MEE NL geleid sinds de start van de coöperatie in januari 2016. Voordat Sterk bij MEE NL kwam was zij onder meer ambassadeur voor de aanpak jeugdwerkloosheid, programmamaker en meer dan 10 jaar Tweede Kamerlid voor het CDA.

Sterk kijkt met voldoening terug op haar periode bij MEE NL: “MEE staat in een lange traditie van mensen voor wie meedoen ook voor burgers met een beperking een mensenrecht is. Ik ben trots dat ik daaraan mijn bijdrage heb kunnen leveren. De tijd van na de decentralisaties vraagt om nieuwe vormen van ondernemerschap waarin de expertise en dienstverlening van de MEE-organisaties verder vorm krijgen. Daarvoor heb ik de afgelopen twee jaar de basis gelegd met mijn team: de ontwikkeling van de MEE Academie en de nieuwe diensten en producten op het gebied van arbeid en participatie.”

Onder aanvoering van Sterk is MEE een nieuwe koers ingegaan; naast het bieden van cliëntondersteuning bevordert MEE in breder opzicht de participatie en zelfredzaamheid mensen met een beperking. Zo kunnen ook overheden, publieke organisaties en bedrijven een beroep doen op MEE bij vraagstukken die te maken hebben met inclusie. Denk hierbij aan maatschappelijk ondernemen, het 100.000 banenplan, de uitvoering van het VN-verdrag voor personen met een handicap, en het omgaan en herkennen van mensen met een beperking. Zo komt MEE NL tegemoet aan de toenemende vraag naar de dienstverlening en expertise van MEE.

Voor MEE NL is het spijtig dat zij nu al vertrekt, maar begrijpelijk gezien de mooie stap voor haar en haar gezin. Wie Sterk gaat opvolgen is nog niet bekend, de werving- en selectieprocedure is nog aan de gang.

Zie ook 'Vacature ondernemende directeur (fulltime) bij MEE NL in Utrecht'. 

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt