MEE NL directeur Mirjam Sterk ambassadeur Participatie Certificaat

01 juni 2017 - auteur: Femke Berends

Mirjam Sterk, directeur MEE NL, is sinds kort ambassadeur van Participatie Certificaat, een stichting die zich inzet om mensen met een arbeidsbeperking volwaardig te laten meedoen met de werkende maatschappij. Een doelstelling die perfect aansluit op de missie van MEE: meedoen mogelijk maken voor mensen met een beperking.

Bij MEE ervaart Sterk dat nog veel te veel mensen met een arbeidsbeperking aan de kant blijven staan, ondanks de wet- en regelgeving die er is om mensen met een beperking aan het werk te helpen, zoals het 100.000 banenplan en de Participatiewet. "Het lijkt alsof er bij de uitvoering van de Participatiewet alleen de top uit de doelgroep kans maakt op zinvol en duurzaam werk. Moeilijker te plaatsen mensen vallen buiten de boot. Participatie Certificaat helpt de kansen voor juist die doelgroep te vergroten."

Wat is Participatie Certificaat?

Veel werkgevers zijn bereid om mensen met een beperking in dienst te nemen, maar vinden de realisatie hiervan lastig. Participatie Certificaat springt dan bij met een bijdrage tot €3.500 om de inzetbaarheid van de kandidaat te verbeteren, bijvoorbeeld door extra scholing, aanpassingen op de werkplek en extra begeleiding voor zowel kandidaat als werknemers.
Iedereen, werkgever of particulier kan een certificaat geven. De certificaathouder ontvangt een testimonial van de plaatsing van de kandidaat, zodat hij of zij weet hoe het budget is besteed.

Klik hier voor meeer informatie over Participatie Certificaat. 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt