Landelijke Kiezersdag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

02 januari 2017 - auteur: Femke Berends

Op 11 februari 2017 wordt de tweede Landelijke Kiezersdag in Den Haag georganiseerd voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Tijdens deze dag worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen.

Stem jij ook?

De Landelijke Kiezersdag is onderdeel van het grotere ‘Stem jij ook?’-project van MEE NL en ProDemos. ‘Stem jij ook?’ werd voor het eerst georganiseerd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Vanwege het succes en de positieve reacties van zowel deelnemers als politici, hebben MEE NL en ProDemos het project nadien ook georganiseerd voor de gemeenteraadsverkiezingen, de Europese verkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen.

Het project ‘Stem jij ook? bestaat uit:

  1. Een Landelijke Kiezersdag op 11 februari 2017 in Den Haag
  2. Workshops in het land
  3. De website stemjijook.nu
  4. De Stem jij ook?-verkiezingskrant

Kiezers en zetels

Het project 'Stem jij ook?'richt zich op volwassenen met een IQ tussen 50 en 85. In Nederland wonen bijna 75.000 mensen met LVB (IQ 50 – 70) en daarnaast nog eens 2,2 miljoen zwakbegaafden (IQ 70- 85). Samen is dit 18% van het aantal kiesgerechtigden in Nederland.

Daarnaast worden politici bewust gemaakt van de omvang van de kiezersgroep, de noodzaak en het belang hen begrijpelijk aan te spreken en in te gaan op hun specifieke behoeften en vragen. Politici die volgens de doelgroep het duidelijkst spreekt ontvangt daarvoor een bokaal.

Informatie

Alle informatie over het project ‘Stem jij ook?’ en achtergrondinformatie over de verkiezingen, stemmen en de Landelijke Kiezersdag is terug te vinden op www.stemjijook.nu

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Femke Berends

Communicatieadviseur

Neem contact op met Femke Berends

06 - 12034093 f.berends@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt