Barometer Jeugd en Zorg

27 oktober 2020 - auteur: Kristy Spruijt

Het bureau Hoezo! zet opnieuw een enquête uit onder professionals in de jeugdzorg om informatie op te halen welke invloed corona en de maatregelen hebben op hun werk en op cliënten.

In april 2020 hebben we, gerelateerd aan ons online symposium 'Kwetsbare jongeren in coronatijd' een enquête laten uitzetten onder professionals in de jeugdzorg. Alle input die we toen verkregen hebben we gebruikt en ook teruggekoppeld aan het Ministerie van VWS. Hiermee kreeg de minister inzicht  in de impact die corona heeft op kwetsbare jongeren en op degenen die hen bijstaan.

Hoe gaat het nu met de professionals in de jeugdzorg en en hun (kwetsbare) jongeren?

Nu, zes maanden na de eerste enquête, willen we graag weten in hoeverre er een verandering is opgetreden. Hoe gaat het nu met de professionals in de jeugdzorg en hun (kwetsbare) jongeren? Daarom hebben we het bureau Hoezo! gevraagd nogmaals een enquête uit te zetten onder professionals in de jeugdzorg en onder hun cliënten. 

Iedereen, die zich  heeft aangemeld voor ons online symposium 'Kwetsbare jongeren in coronatijd' van het afgelopen voorjaar en/of de eerste enquête heeft ingevuld, heeft van Hoezo! per mail een uitnodiging gekregen voor deelname aan de nieuwe enquête. Hoe meer mensen deze invullen hoe meer waarde de minster eraan zal toekennen. 

Werk je in de jeugdzorg, heb je de uitnodiging gemist, maar wil je toch deelnemen aan het onderzoek? 

Dat waarderen we ze zeer. 

Voor wie?

Deze enquête is uitsluitend bedoeld voor professionals in de jeugd- en jongerenzorg en hun cliënten. 

Wat gaan we met de enquête doen? 

Als de resultaten van de enquête daartoe aanleiding geven, verwerken we dit in een signaleringsrapportage voor het Ministerie van VWS en gebruiken we deze als voeding voor een online webinar.

Meerdere enquêtes

Vanwege onze signaleringsfunctie laten we vanuit MEE NL regelmatig onderzoeken uitvoeren om te peilen waar onze doelgroepen zich mee bezig houden of waar zij tegenaan lopen. Het kan daarbij gebeuren dat je in een kortere periode uitnodigingen van ons krijgt voor verschillende onderzoeken. 

Gerelateerd

Deel deze pagina

Contact

Kristy Spruijt

projectcoördinator

Neem contact op met Kristy Spruijt

06 30 99 34 46 k.spruijt@mee.nl

Stel een vraag aan MEE NL

Contactformulier

Ik heb een vraag

Veelgestelde vragen

Individuele ondersteuningsvragen of voor een MEE in uw regio

MEE in uw buurt