Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Beroepsvereniging formuleert visie op cliëntondersteuning

  Geplaatst op 06 februari 2020 in Nieuws

  BCMB heeft in een persbericht haar visie op het vak van cliëntondersteuning naar buiten gebracht. De beroepsvereniging duidt hierbij ook begrippen onafhankelijkheid en levensbreedheid.

  Meer informatie
 2. Gemeenten en zorgkantoren zetten Co in

  Geplaatst op 20 januari 2020 in Nieuws

  De VNG en Zorgverzekeraars Nederland starten met een landelijke publiekscampagne om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten.

  Meer informatie
 3. Theatertour 'Lastige ouders'

  Geplaatst op 06 januari 2020 in Nieuws

  Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ maakt u kennis met het aangrijpende verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt u van harte uit om deze voorstelling bij te wonen.

  Meer informatie
 4. De droom van 6 jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking

  Geplaatst op 12 december 2019 in Nieuws

  Het programma 'Net ff anders' biedt een inkijkje in het dagelijks leven van jongen mensen met een lichte verstandelijk beperking en hun worstelingen daarbij.

  Meer informatie
 5. College Rechten van de Mens rapporteert ontoegankelijkheid zorgsysteem

  Geplaatst op 09 december 2019 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens wijst erop dat het zorgsysteem in Nederland erg ingewikkeld is. Ook de informatievoorziening over dit systeem is volgens het college niet optimaal.

  Meer informatie
 6. MEE partner Sportakkoord

  Geplaatst op 05 december 2019 in Nieuws

  Het Ministerie van VWS heeft ingestemd met een plan van MEE NL om bij te dragen aan de uitvoering van het ambitieuze Sportakkoord. Dat richt zich op inclusieve sport voor alle Nederlanders, waaronder mensen met een beperking.

  Meer informatie
 7. Onsamenhangend ondersteuningsbeleid leidt tot verslechtering positie mensen met beperking

  Geplaatst op 03 december 2019 in Nieuws

  Ondanks bekrachtiging van het VN-verdrag is de positie van mensen met een beperking de afgelopen drie jaar erop achteruit gegaan. Het onsamenhangende ondersteuningsbeleid bij gemeenten wordt daarvoor als één van de belangrijkste oorzaken gezien.

  Meer informatie
 8. Offline is geen optie meer

  Geplaatst op 12 november 2019 in Nieuws

  Meer dan 500 zorgorganisaties, beroepsprofessionals en betrokkenen maken zich sterk voor een leuk online leven voor jongeren met een verstandelijke beperking.

  Meer informatie
 9. Met de minister van VWS in gesprek over de Netwerkgids

  Geplaatst op 07 november 2019 in Nieuws

  Passende zorg bieden voor mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. Daarvoor is er nu de Netwerkgids. In een pilot van twee jaar willen MEE NL en ’s Heeren Loo onderzoeken of de zorg beter kan aansluiten op de complexe vragen die sommige mensen hebben.

  Meer informatie
 10. GGZ-cliënten stappen over van Wmo naar Wlz

  Geplaatst op 22 oktober 2019 in Nieuws

  Op 1 januari 2021 maken naar verwachting ca. 11.000 GGZ-cliënten de overstap van de Wmo naar de Wlz. Om welke cliënten gaat dit en wat betekent dit voor gemeente en zorgaanbieder?

  Meer informatie