Nieuws

Een overzicht van alle nieuws items

 1. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders hebben een niet-zichtbare beperking en hoe ga je daarmee om?

  Geplaatst op 13 juni 2019 in Nieuws

  Iedere professional, die met cliënten, klanten, patiënten, huurders of burgers te maken heeft, kent ze wel: mensen die anders reageren dan anderen. Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand met een beperking, die niet direct zichtbaar is.

  Meer informatie
 2. Zoeken naar passende zorg voor mensen met verstandelijke beperking en gedragsproblematiek

  Geplaatst op 05 juni 2019 in Nieuws

  Voor mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag is onvoldoende passende zorg voorhanden. Om dat probleem aan te pakken zijn ’s Heeren Loo en MEE in mei 2019 van gestart gegaan met het project Netwerkgids.

  Meer informatie
 3. Het volgende Nederlandse bedrijf dat mensen aanneemt zonder solliciteren

  Geplaatst op 21 mei 2019 in Nieuws

  Chain Logistics uit Uden is het tweede bedrijf in Nederland dat via de grensverleggende aanpak van Open Hiring nieuwe medewerkers gaat aannemen.

  Meer informatie
 4. Training bewindvoerders verkleint risico op recidive

  Geplaatst op 13 mei 2019 in Nieuws

  Zowel het hebben van een lichte verstandelijke beperking als het hebben van schulden vergroot het risico op criminaliteit en recidive. Bewindvoerders kunnen helpen om dat risico te verkleinen.

  Meer informatie
 5. Iedereen die wil werken, kan gewoon aan de slag 

  Geplaatst op 17 april 2019 in Nieuws

  Een baan zonder sollicitatiegesprek? Dat kan sinds 25 maart bij MamaLoes, een babywinkel in Goirle. Dit bedrijf is de allereerste in Europa, die nieuwe medewerkers werft via Open Hiring. Dat betekent dat een kandidaat zelf bepaalt of hij geschikt is voor de functie. 

  Meer informatie
 6. Goede begeleiding maakt onbeperkt sporten mogelijk 

  Geplaatst op 29 maart 2019 in Nieuws

  Samenwerkende organisaties hebben binnen het programma 'Grenzeloos Actief' een e-learning ontwikkeld, die professionals traint om mensen met een beperking te begeleiden naar sport en beweging.  

  Meer informatie
 7. Op naar een schuldenvrije generatie!

  Geplaatst op 26 maart 2019 in Nieuws

  Op 4 juli 2019 organiseert MEE NL een (gratis) symposium. Aan de orde komt 'Wie en wat speelt een rol bij de financiële opvoeding van kwetsbare jongeren en hoe kunnen we hun financiële zelfredzaamheid bevorderen?'.

  Meer informatie
 8. Handreiking helpt deurwaarders om te gaan met debiteuren met een lvb

  Geplaatst op 20 maart 2019 in Nieuws

  De Hogeschool Amsterdam heeft een handreiking opgesteld voor het beter kunnen herkennen en omgaan met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Maar wat is de specifieke problematiek van deze mensen?

  Meer informatie
 9. man met beperking met moeder en clientondersteuner in gesprek

  Praktijk cliëntondersteuning kan nog wel een implus gebruiken

  Geplaatst op 16 maart 2019 in Nieuws

  Bijna vier jaar na de decentralisaties in de zorg is de onafhankelijke cliëntondersteuning op papier is geregeld, maar is er in de praktijk nog een wereld te winnen. In een interview geeft MEE NL-directeur Yvon van Houdt haar visie op het effectiever inzetten van cliëntondersteuners.

  Meer informatie
 10. Meldpunt voor toegankelijke verkiezingen geopend

  Geplaatst op 13 maart 2019 in Nieuws

  Het College voor de Rechten van de Mens opent vanaf 12 maart het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Mensen met een beperking kunnen via mensenrechten.nl/stemmen zowel hun negatieve als positieve ervaringen delen met de toegankelijkheid van de komende verkiezingen.

  Meer informatie