Blog

Een overzicht van al onze blog items.

 1. Geen zicht op de Wmo

  Geplaatst op 23 oktober 2017 in Blog

  Mirjam Sterk, directeur van MEE NL, reageert in haar blog op het rapport van het SCP over de bevindingen van mensen die te maken hebben met de Wmo. Ze vindt die resultaten teleurstellend en geeft de gemeenten handreikingen voor verbeteringen.

  Meer informatie
 2. Gemeente, laat kwetsbare mensen niet vallen: vereenvoudig de schuldhulpverlening

  Geplaatst op 27 juni 2017 in Blog

  Ter voorkoming van schuldenproblematiek adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vereenvoudiging van regels en procedures. MEE NL directeur Mirjam Sterk gaat een stap verder, zij vindt dat de schuldhulpverlening op de schop moet.

  Meer informatie
 3. Professionals worstelen met vraag over eigen regie

  Geplaatst op 18 mei 2017 in Blog

  De vraag ‘Zou u het niet zelf doen?', kan even betuttelend zijn als het ouderwetse, ongevraagde overnemen van verantwoordelijkheden.

  Meer informatie
 4. Kitchen Impossible kandidaat Wim steekt zijn hand uit

  Werkgevers staan er niet alleen voor

  Geplaatst op 31 januari 2017 in Blog

  In Kitchen Impossible hebben we zes afleveringen lang kunnen zien dat mensen met een beperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben. We zagen acht jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alles op alles zetten om van gelegenheidskokers te veranderen in volwaardig meewerkend keukenpersoneel.

  Meer informatie
 5. Vrouw en man aan keukentafel met MEE-consulent

  Miscommunicatie tussen behandelaars en mensen met laag IQ onnodig

  Geplaatst op 10 januari 2017 in Blog

  Vandaag verscheen in Trouw het artikel dat GGZ-behandelaren het vaak niet herkennen als hun patiënten een laag IQ hebben. Dit leidt tot miscommunicatie tussen zorgverlener en patiënt met als gevolg dat de behandeling niet aanslaat. Dit is niet alleen schrijnend voor deze kwetsbare groep, maar zorgt ook voor onnodige zorgkosten. Gelukkig is er een oplossing.

  Blog over miscommunicatie tussen zorgverlener en mensen met LVB
 6. Hoezo ‘moeilijk plaatsbaar’?

  Geplaatst op 03 december 2016 in Blog

  De zoektocht naar de juiste instantie en passende zorg kan in een welvarend land als Nederland tot zeer schrijnende situaties leiden. Zelfs cliëntondersteuners, die worden geacht mensen hierbij te kunnen helpen, zijn soms het spoor bijster. Ze moeten eindeloos trekken en duwen om hun cliënten naar passende zorg te begeleiden.

  Meer over problemen bij vinden passende zorg